Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Az M-Sport Mikko Hirvonen visszatérésére vár

 

Az M-Sport Mikko Hirvonen visszatérésére vár

Malcolm Wilson azt állítja, készen áll arra, hogy Mikko Hirvonen visszatérjen és a 2014-es rali világbajnoki szezonra ismét győztes formába lendüljön csapatánál.

Hirvonen hat éven keresztül volt Wilson alakulatának tagja, tizennégy futamot nyert ez alatt, háromszor végzett a világbajnokság második helyén, 2009-ben mindössze egy ponttal maradt le az elsőségről. A finn a 2012-es idényre átigazolt a Citroenhez, ahol első évében egy győzelmet aratott és lett második az év végén, idén azonban nem sikerült nyernie.

„Ez a második otthona volt, és jó lenne, ha visszatérne” – mondta Wilson. „Szeretném, ha nem leszegett fejjel járkálna. Mikko fantasztikus munkát végzett, amikor itt volt, segített nekünk abban, hogy világbajnokságokat nyerjünk. Szeretett a csapattal lenni, és mi is élveztük, amikor itt volt.

Amíg Wilsontól hároméves szerződésajánlatot kapott, a Hirvonenhez közeli források szerint a Citroen mindössze egyéves hosszabbítást kínált a versenyző számára, mivel a francia gyár egyre inkább a túraautó világbajnokságra fókuszál.

„A Citroen számára a pályaversenyzés a legfontosabb a következő évben, emiatt nagyon meg kell fontolnom, milyen programot fogok csinálni” – mondta el a versenyző. „A következő évben és utána is a legjobb helyzetben akarok lenni ahhoz, hogy a világbajnokságért harcolhassak, ez a legfontosabb dolog. Nem szeretnék csak azért maradni, hogy játszadozzak. Versenyképes akarok lenni és keményebben dolgozni, mint ebben az évben, hogy a győzelemért harcolhassak.”

A versenyzői piac néhány héten belül fog felélénkülni várhatóan, amikor Thierry Neuville Hyundai-hoz történő átigazolását bejelentik.

 

Andrew

 

2013. november 2.