Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Hirvonen kész visszatérni az M-Sporthoz

 

Hirvonen kész visszatérni az M-Sporthoz

 

Úgy tűnik, a rali világbajnokság 2014-es szezonjára Mikko Hirvonen visszatér a Citroentől az M-Sporthoz.

Sem a finn versenyző, sem a brit csapat nem erősítette meg ezt a hírt, de a hírforrások szerint csak idő kérdése a szerződés aláírása.

Hirvonen kilenc profi évéből hatot húzott le Malcolm Wilson alakulatánál, és több tekintetben is a Fordok kormánya mögött töltött időszaka volt a leggyümölcsözőbb. A kék oválos márkával tizennégyszer nyert, míg a Citroennel a második szezonjának záró fordulóját megelőzően mindössze egy győzelmet aratott.

Az M-Sport idei legjobb pilótájának, a Hyundai új raliprogramjához csatlakozó Thierry Neuville-nek a helyére keres megfelelő élversenyzőt. A csapat hírforrásai a következőkről számoltak be: „Ahogyan számítottunk rá, a dolgok kezdenek összeállni azok után, hogy Thierry Neuville szerződése megerősítésre került. Mikko M-Sporthoz történő visszatérése nagy érzelmeket szabadított fel, láthattuk, hogy milyen erőteljes volt ez a kombináció a múltban és lehet a jövőben is.”

Hirvonen nem erősítette meg azt, hogy átszerződne, de azt elmondta, reméli, hogy jövője hamarosan tisztázásra kerül. „Nem tudok még semmit a jövő évről, de jó lenne tudni rövidesen, csak hogy tisztában lehessünk a Brit Rally-t követően a tesztelésre vonatkozó tervekkel és a hasonló dolgokkal.”

Az újságírók természetesen a másik felet is folyamatosan faggatják a kérdésről, de a Brit Rally-t megelőző deeside-i sajtótájékoztatón Malcolm Wilson sem mondott konkrétumokat a következő szezonnal kapcsolatban. „Úgy gondolom, kicsit túl kell tekintenünk a szokásos körön. Szeretünk fiatal pilótákkal dolgozni, hogy kipróbáljuk őket és segítsük a fejlődésüket, de azt hiszem, mindenki tudja, mely versenyzők szabadok a következő évre. Olyan helyzetbe kell kerülnöm, amiből azokat a pilótákat tudom leigazolni, akiket valóban a csapatban szeretnék tudni.”

A nevekre vonatkozó kérdést tovább forszírozva Wilson viccesen a három mellette ülő pilótára, Neuville-re, Sebastien Ogier-re és Robert Kubicára mutatott. „Azt hiszem, az álomlista itt ül mellettem az asztalnál. Nincs meg azonban a pénzem arra, hogy megvegyem őket!”

 

Andrew

 

2013. november 15.