Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Al-Attiyah Katarról és az M-Sportról

 

Al-Attiyah Katarról és az M-Sportról

A rali világbajnokság 2014-es szezonjának egyik nagy kérdése az M-Sport csapata. A cumbriai alakulat minden reménye abban van, hogy folytatja az idén megkezdett együttműködést Katarral. Utóbbi képviseletében Nasser Al-Attiyah Dubaiban nyilatkozott.

A skeet lövész olimpikon arab beszélt arról, személyes tervei között öt rali világbajnoki futam szerepel, majd hozzátette, örülne, ha Elfyn Evans menne autójával azokon a versenyeken, melyeken ő nem szerepel. Megerősítette, 2013-ban az volt a küldetése, hogy Thierry Neuville-t támogassa, de véleménye szerint nem lenne könnyű egy újabb Neuville-t találni. Elmondta, Nagy-Britanniának fontos lenne, hogy legyen egy top pilótája a világbajnokságon, amivel arra a problémára utalt, hogy a walesi záró fordulón nem indult brit versenyző WRC-vel.

Nehéz elképzelni, hogy Al-Attiyah a Ford helyett más márkát választana 2014-ben a világbajnokságra, hiszen számára deklaráltan mindig is az volt az elsődleges, hogy a közel-keleti sorozatban versenyképes autóval vehessen részt, ahol a napokban ünnepelhette Ford Fiesta RRC-je nyergében újabb bajnoki címét.

A katari versenyző arról is beszélt, mindent elkövet azzal kapcsolatban, hogy az M-Sporttal összeálljanak a dolgok, emellett azonban azon dolgozik, hogy létrehozzanak egy olyan projektet, ami a fiatal tehetségek felkarolásával foglalkozik. Reméli, hogy sikerül összehozni számukra egy olyan lehetőséget, hogy Európában versenyezhessenek, és olyan módon találhassák meg az „új Nassert”, mint ahogyan Abu Dhabi is létrehozott egy programot fiatal raliversenyzők számára.

 

Andrew

 

2013. december 4.