Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Fény az alagút végén?

 

Fény az alagút végén

A rali világbajnokság egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező márkája, a Ford egy évvel ezelőtt tett sokkoló bejelentést, és az Európában jelentkező katasztrofális gazdasági veszteségei miatt kivonult a rali világbajnokságról.

Most már látszik valamiféle fény az alagút végén. Ez a sportágba történő visszatérést is eredményezheti, amit elősegíthetnek az M-Sport Fiesta RS WRC-vel bonyolított független programjának remek idei eredményei is.

A Ford európai helyettes alelnöke, Stephen Odell a következőket mondta el: „A terv nem a túlélésről szólt, hanem arról, hogy jövedelmezően növeljük az üzletünket. Tíz hónap telt már el kisebb növekedéssel, azon az úton vagyunk, hogy 2015-ben visszatérjen a rentabilitásunk. Európában szerény növekedést látunk a jövő évre, és a következő öt évben a piac húsz százalékkal is növekedhet.”

Ennek bizonyságául a Ford a kínálatában nem kevesebb, mint huszonöt új típust, illetve típuscserét tervez a következő öt esztendőre, szemben az egy évvel ezelőtt a hasonló időszakra bejelentett tizenöttel. A vállalat célja, hogy egymillió új ügyfelet nyerjen magának.

A Ford felsővezetése kiemelten támogatta a raliprogramot, a kilépésről szóló döntésüket tisztán gazdasági okokkal magyarázták, nem pedig a sporttal kapcsolatos elégedetlenségükkel. A gyár továbbra is ad technikai támogatást az M-Sportnak, de a Ford bennfenteseitől származó információk szerint a vállalat ralival kapcsolatos tervei a cég „folyamatos újraértékelésének tárgya”.

 

Andrew

 

2013. december 8.