Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Az M-Sport Kubicát szeretné vezető pilótának

 

Az M-Sport Kubicát szeretné vezető pilótának


Az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson Robert Kubicát szeretné csapata elsőszámú pilótájának a rali világbajnokság 2014-es szezonjára.

A lengyel versenyző ugyan még nem döntött arról, hogy teljes szezont fut-e jövőre, az M-Sportnál azonban úgy gondolják, náluk lenne a legjobb helye, ha továbbra is a raliban képzeli el a jövőjét.

Wilson elmondta, eleget látott Kubica tehetségéből ahhoz, hogy tudja, a korábbi Forma-1-es pilóta alkalmas lenne elsőszámú versenyzőnek. „Csak meg kell nézni, hogyan készült a Brit Rally-ra, hogy lássuk, mit is jelent neki ez az egész” – mondta el Wilson. „Megvan benne a vágy és az éhség, ami sok versenyzőn nem látható, és őszintén hiszek abban, hogy mindene megvan, ami ennek a csapatnak a vezetéséhez szükséges.”

Az M-Sport 2013-ban Thierry Neuville-lel, Mads Ostberggel és Evgeny Novikovval teljesítette a szezont, de a következő évre nem tett még bejelentést a párosaival kapcsolatban. Az már biztos, hogy Neuville távozik, átigazolt a Hyundai-hoz.

Kubicát idén a WRC 2 világbajnokává avatták, a Brit Rally-n ugyanakkor kétszer is felborult, miután a Citroen lehetőséget adott neki egy WRC-ben. Wilson azonban rögtön elébe ment annak a feltételezésnek, hogy a 2011-ben súlyos ralibalesetet szenvedett pilóta küszködne a világbajnokság csúcskategóriájában. „Ismerjük Robertet, és úgy gondolom, meg tudnánk adni neki a megfelelő eszközöket, hogy előrelépjen a ralisportban” – vélekedett az M-Sport vezetője. „Fantasztikus lenne nekünk, mint csapatnak, hogy magunknál tudnánk, nem kétség, hogy egy nagyon jó elsőszámú pilóta lehetne. Beszélnek a tapasztalatlanság hiányáról. Nézzük meg ezt az évet, volt egy versenyzőnk, aki nagyon kevés tapasztalattal rendelkezett, de mégis második lett a bajnokságban” – utalt Neuville-re Wilson.

Kubicának nem lenne ismeretlen a Fiesta WRC pilótafülkéje, hiszen tavaly nyáron kipróbálta már az autót egy franciaországi versenypályán egy titkos teszt alkalmával. Az M-Sport megkereste már az FIA-t is azzal kapcsolatban, hogy Kubica sérült jobb karjának megfelelően miként alakíthatnák át az autót.

 

Andrew

 

2013. december 9.