Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Kubica Ford Fiestával 2014-ben

 

Kubica Ford Fiestával 2014-ben

A korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica a rali világbajnokság következő szezonjának mind a tizenhárom futamán rajthoz fog állni a Lotos támogatásával egy Ford Fiesta RS WRC-vel.

A lengyel versenyző WRC 2-ben töltött domináns szezonja stílusos belépőt biztosított a legfelsőbb kategóriába. Azok után, hogy a szezonzáró wales-i versenyen World Rally Car-ral vett már részt, Kubica azon van, hogy fejlődjön és tovább gyarapítsa tapasztalatait a ralisport legmagasabb szintjén.

„Nagyon örülök, hogy részt vehetek a rali világbajnokság mind a tizenhárom futamán a Ford Fiesta RS WRC-vel. A partnerem, a Lotos Group nyújtotta támogatást az M-Sport tudásával és tapasztalatával kombinálva egy szilárd alapot biztosít a további fejlődésemhez, és már alig várom, hogy értékes tapasztalatokat gyűjtsek a rali világbajnokság szakaszain” – nyilatkozta Kubica.

A Grupa Lotos vezérigazgatója, Pawel Olechnowicz a következőket tette hozzá: „Robert WRC 2-es kategóriában aratott meggyőző győzelme megerősítette kivételes tehetségét és eltökéltségét. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen kitűnő pilótát támogathatunk. Robert folyamatosan törekszik az újabb célok felállítására, és teszi ezt olyan szenvedéllyel, ami csak a legnagyobb sportemberek jellemzője.

Hisszük, hogy a jövő év igazolni fogja, helye van a világ top ralipilótái között.”

Malcolm Wilson, az M-sport ügyvezető igazgatója alig várja, hogy csapatánál láthassa Kubica pályafutásának előremozdulását, és hisz abban, hogy cumbriai alakulata „nagyszerű platformot nyújt, ahonnét tovább fejlődhet karrierje a rali világbajnokság legmagasabb szintjén.”

„Izgalommal várom, hogy Robert egy Fiesta RS WRC-vel fog versenyezni a következő szezonban. Amióta az év elején berobbant a rali világbajnokság színterére, azon voltunk, hogy megszerezzük őt. Úgy gondolom, jó eredményeket várhatunk tőle 2014-ben” – mondta el Wilson.

„Csak meg kell nézni, hogyan készült a 2013-as szezonra, hogy lássuk, mit is jelent neki ez az egész. Megvan benne a vágy és az éhség, ami sok versenyzőn nem látható, és őszintén hiszek abban, hogy az M-Sport meg tudja adni neki a megfelelő eszközöket, hogy előrelépjen a ralisportban”

Kubica a hét WRC 2-es versenyéből ötöt megnyert, ugyanakkor szakított állandó navigátorával, Maciek Barannal, mielőtt először ülhetett volna bele egy jelenlegi generációs WRC autóba Wales-ben. Azt még nem tudni, hogy ki lesz a 29 éves versenyző társa jövőre.

 

Andrew

 

2013. december 13.