Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Hirvonen itinerírási gondjai

 

Hirvonen itinerírási gondjai

Mikko Hirvonen elmondása szerint sosem volt annyi gondja az itinerével, mint a múlt hétvégi Lengyel Rally-n, a problémákat pedig ébresztőként fogja fel.

Mint ahogyan a riválisainak, a finn pilótának és navigátorának, Jarmo Lehtinennek is új itinert kellett készíteni a rali világbajnokságra visszatérő lengyel viadal gyorsasági szakaszairól. Hirvonenék a huszonnégy szakaszosra tervezett verseny mindössze három gyorsaságijára tudták használni a 2009-ben készített jegyzeteiket, amikor is megnyerték a versenyt. Hirvonen az idei futamon már a kezdetektől fogva küszködött, az itinerét úgy jellemezte, hogy „túl lassú”, majd akkor, amikor nem a kagylóülésben ültek, megpróbálták javítani az információkat, miközben a pályabejáráson készített videókat nézték. Lehtinennel legalább 1:30-ig dolgoztak éjjelenként a hotelben az itiner javításán.

„Valahogy rossz lelkiállapotban voltam a pályabejáráson, a mérleg pedig teljesen rossz lett” – magyarázta Hirvonen. „Amióta a ralisportban vagyok és amilyen tapasztalatom van, nem szabadott volna ilyen pályabejárásomnak lennie. Ez egy ébresztő, kétségtelen.”

Az M-Sport párosa az első szakaszon a tizenkettedik időt autózta csupán, de a riválisok balszerencséjének, valamint hibamentes autózásnak köszönhetően folyamatosan kapaszkodott fel, a célba pedig a negyedik helyen kormányozta be a Ford Fiesta RS WRC-t. „Nagyon sok segítséget kaptunk a többi versenyzőtől, miután problémáik voltak és hibáztak, de végül elégedettek vagyunk az eredménnyel” – zárta Hirvonen.

 

Andrew

 

2014. július 2.