Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Nagy változások előtt a Ford Fiesta WRC

 

Nagy változások előtt a Ford Fiesta WRC

Az M-Sport radikális változtatásokat tervez a Ford Fiesta RS WRC-n a jövő évi rali világbajnokság előtt, mely a jelenlegi autók új homologizációs periódusának kezdete lesz, jóllehet a következő két év World Rally Car-jainak technikai szabályzata változatlan marad.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a brit alakulat, mely az utóbbi két szezonban privát csapatként vett részt a sorozatban, tervezi a jövő éves szereplését is. Malcolm Wilson, az M-Sport vezetője elmondta, a cumbriai csapat amellett, hogy igyekszik megteremteni az induláshoz szükséges anyagi feltételeket, a Fiesta fejlesztésén is dolgozik.

„A jelenlegi autóval állunk neki a következő szezonnak, de ha egyhelyben állsz a bajnokságban, meghaltál, ami miatt létfontosságú előrelépni” – nyilatkozta Wilson. „Azon dolgozunk, hogy itt legyünk jövőre is, nyilvánvaló, hogy ez leginkább a terv.”

Az M-Sport feje elárulta, a 2015-ös kocsi valószínűleg a negyedik fordulón, a Portugál Rally-n kerülhet bevetésre. „Az új fejlesztések nem lesznek meg a Monte-Carlo idejére, nem lesznek meg az első három fordulóra, de ha minden a tervek szerint megy, a 2011-es rajt óta a legnagyobb lépést tesszük meg a Fiestával.”

 

Andrew

 

2014. július 6.