Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Wilson csalódott Hirvonenben

 

Wilson csalódott Hirvonenben

Az M-Sport rali világbajnoki csapatának irányítója, Malcolm Wilson elmondta, nagyon csalódott vezetője versenyzőjében, Mikko Hirvonenben a Finn Rally-t követően.

A hazai futamán egyhuzamban négyszer a dobogón álló és a viadalt 2009-ben megnyerő finn pilóta három perc lemaradással csupán ötödikként végzett idén.

„Meg kell mondanom, nagyot csalódtam Mikkóban” – vallotta be Wilson. ”Úgy gondoltam, ez a verseny egy nagyszerű alkalom számára, főleg azért, mert tavaly olyan erősek voltunk itt, mind Thierry Neuville, mind Mads Ostberg vezette a futamot az autónkkal. Mindig is egy hatalmas kihívás volt legyőzni Jari-Matti Latvalát vagy Seb Ogier-t, a világ két leggyorsabb pilótáját, de természetesen azt hittem, egy erős dobogós helyezésre jók lehetünk. Szomorú, de nem voltunk azok.”

Wilson úgy véli, az lenne a kulcs Hirvonen számára, hogy újra elkezdje élvezni a ralizást. „Nem hiszem, hogy élvezi a vezetést. Ha pedig nem élvezed a vezetést, nem fog működni” – mondta Wilson. „Figyeled a WRC Live-ot és azt hallod, hogy a többi srác, például Kris Meeke vagy Paul Nagle mosolyognak amiatt, amit éppen csináltak. Ez része ennek. Évezned kell. Ugyanaz, mint mikor mész dolgozni, ha nem mész dolgozni, nem fogsz jó munkát végezni.”

Hirvonen szerint azért fordultak rosszra a dolgok Finnországban, mert „túlgondolkodta” a versenyzését és a beállításokat. „Pénteken nagyon elégedett voltam a vezetésemmel, megkaptam mindent az autótól, amit lehetett, az autó tökéletes volt” – mesélte Hirvonen. „Amikor azonban elkezdesz gondolkodni dolgokon, hogy ’egy kicsit jobban csúszik itt, talán egy kicsit lágyabb lengéscsillapító kellene…’, kicsit elveszik az eltökéltség és elkezdesz időt veszteni, a többiek pedig elhúznak. Biztos, hogy fantasztikus lett volna a dobogón állni mindenki előtt, de ez még nem a világ vége.”

 

Andrew

 

2014. augusztus 6.