Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Az M-Sport és a versenyzői jövője

 

Az M-Sport és a versenyzői jövője

Az M-Sport csapatvezetője, Malcolm Wilson a Deutschland Rallye alatt a WRC Live rádiónak nyilatkozott a 2015-ös szezonról, melynek során elmondta, reméli, hogy csapata továbbra is részese lesz a világbajnokságnak.

„Fejlesztünk egy autót a következő évre, amiről reméljük, hogy Monte-Carlóban bemutatásra is kerül, de meg kell mondani, a csapatnak ismét szüksége van egy főszponzorra. A terv az, hogy túléljük ezt a szezont, a következő évi autóba pedig invesztálni fogunk, mivel a rali világbajnokság a zászlóshajónk üzleti szempontból, és a lehető legmagasabb szinten kell maradnunk.”

Wilson jelenlegi versenyzőinek, Mikko Hirvonennek és Elfyn Evans-nek a jövőjéről is beszélt: „Mikko Citroentől történt visszatérése utáni első évben nyújtott teljesítményével kapcsolatban azt tudom mondani, kérdezik tőlünk, hogy miért nincs meg az a sebessége, amit vártunk tőle. Talán voltak olyan helyzetek, amikor cserbenhagytuk őt a műszaki dolgokkal, ami nem segít, úgyhogy a probléma talán nem teljesen vele van. Úgy gondoltuk azonban, hogy Finnországban erős lehet. Tudjuk, mire képes, vele voltunk, amikor megnyerte a versenyt korábban, de úgy tűnik, nehéz helyzetben van jelenleg. Az a meggyőződésem, ha egy pilóta élvezi a vezetést, akkor jól szerepel. Természetesen látom Mikko testbeszédében, hogy nem igazán élvezi ezt, ami nehézzé teszi a dolgot, amikor olyanok ellen kell vívni, mint Kris Meeke, Elfyn Evans vagy Andreas Mikkelsen, akik elképesztően gyorsak és élvezik az egészet. Ez az, amilyennek neki is lennie kellene. Lényeges dolog, hogy megpróbáljunk együttműködni a Mikkóval a hátralévő öt versenyen. Napokkal ezelőtt beszéltünk erről.

A gondolat akkor jött, amikor az év kezdetén ülés nélkül volt. Úgy éreztük, ez egy lehetőség neki is és nekünk is. Én lettem volna a legboldogabb, ha Mikkónak egy fantasztikus éve lett volna. Öt futam van még hátra, reméljük, hogy oda tud szúrni, élvezni tudja a versenyeket és elkezdi visszahelyezni magát a térképre. Nem kérdés, hogy Elfyn a következő évben is velünk lesz. Úgy gondolom, Elfyn nagy fejlődésen ment keresztül idén, jövőre olyan pozícióban lehet, hogy dobogós helyezéseket szerezzen. Valami ilyesmi lenne a cél jövőre.”

Míg Hirvonen továbbra is szerepel Wilson listáján, Kris Meeke, Mads Ostberg vagy akár Ott Tanak is szóba jöhet, mint az M-Sport következő szezonjának egyik versenyzője. „Úgy gondolom, a Volkswagen és a Hyundai pilótái kötöttek, hogy hol lesznek jövőre. Talán a Citroen versenyzői és Ott maradnak. Jól ismerjük Ottot, csinált néhány jó dolgot mostanában, ugyanakkor vannak még területek, ahol fejlődnie kell.”

 

Andrew

 

2014. szeptember 8.