Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Jövő héten lehet M-Sport bejelentés

 

Jövő héten lehet M-Sport bejelentés

 

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója reméli, hogy a jövő hét végéig felfedheti Elfyn Evans 2015-ös csapattársának kilétét.

Ott Tanak áll ehhez a legközelebb, de más versenyzők is képben vannak Wilson szerint. „Ott természetesen közöttük van, de van néhány opció” – mondta Wilson. „Mindössze ennyi, amit most mondani tudok.”

Az észt pilóta, aki 2012-ben teljes szezont teljesített az M-Sport színeiben egy Ford Fiesta WRC-vel, idén a WRC 2-es részvétele mellett néhány futamon ugyancsak World Rally Car-ral állt rajthoz. A Brit Rally-n is WRC-vel fog futni, de Wilson szerint a viadal nem lesz semmilyen szempontból hatással a döntésre. „Az elhatározásomat egyáltalán nem fogja befolyásolni, mi történik itt” – szögezte le a szakvezető a Brit Rally színhelyén. „Ugyanakkor természetesen érdeklődve fogom figyelni, mit csinál Ott.”

Az M-Sport az idei szezont főtámogató nélkül teljesítette és 2015-re sincs még szerződése senkivel ilyen tekintetben. Wilson ezzel kapcsolatban elmondta, Elfyn Evans csapattársának kiválasztásakor szerepet fognak játszani az anyagi tényezők is. „Természetesen ez egy faktor, ugyanakkor nem az egyetlen. Realistának kell lennünk: mint mindig, egy egyensúlyi kérdés ez.”

Tanakon kívül Hayden Paddonról szólnak még a hírek, aki elmondta, jövőre is WRC-t szeretne hajtani mindenképpen és legalább kilencfutamos programot tervez a murvás viadalokon. Az új-zélandi jelenlegi csapatát, a Hyundai-t részesíti előnyben, de a dél-koreaiaknák még messze nem dőlt el, hogy lesz-e harmadik autójuk a következő szezonban.

 

Andrew

 

2014. november 14.