Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Klasszikus Ford dekoráció az M-Sport autóin

 

Klasszikus Ford dekoráció az M-Sport autóin

Az M-Sport bemutatta Ford Fiesta RS WRC-jének a 2015-ös rali világbajnoki szezonra tervezett, a Ford ikonikus fényezéseit idéző dizájnját. A csapat a feltűnő, fehér és kék színezetű autóval ünnepli azt, hogy a Ford 42 éve van jelen a ralisport legmagasabb szintjén. A dekorációt Hannu Mikkola 1979-ben használt Ford Escort RS 1800 MK2-ese és a néhai Colin McRae 1989-es Ford Sierra RS Cosworth-ja ihlette, a klasszikus kinézetbe azonban vittek némi csavart a tervezők.

„Amikor az ez évi dekorációt terveztük, valami frisset és izgalmasat akartunk létrehozni, miközben megünnepeljük a Ford hosszú és nagy presztízzsel bíró rali világbajnoki részvételét” – mondta el Malcolm Wilson, az M-Sport vezetője.

„A történelem során a Ford autói rendelkeztek az egyik legfeltűnőbb színösszeállításokkal, amik népszerűvé váltak az egész világon. Nagyszerű látni, hogy ezek közül az ikonikus dekorációk közül visszaköszön némely a 2015-ös autón – a dizájnt egy modern csavarral szabtuk a fiatal és ambiciózus csapatunkra.”

Elfyn Evans lesz továbbra is a csapat egyik pilótája, a wales-i sikeres újonc idényére építkezhet, a visszavonult Mikko Hirvonent pedig Ott Tanak váltja.

„A Ford, a Castrol és a Michelin nagyszerű támogatását évezzük továbbra is, nem is beszélve a nagy becsben tartott kereskedelmi partnereinkről. Mindenkinek a nevében beszélek, amikor azt mondom, mindannyian várjuk az előttünk álló szezont és azt, hogy kiaknázhassuk az Efynben és Ottban lévő potenciált” – zárta gondolatait Wilson.

 

Andrew

 

2015. január 7.