Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Nincs utóhatás Tanak számára

 

Nincs utóhatás Tanak számára

Az M-Sport ralicsapatának vezetője, Maolcolm Wilson nem számít arra, hogy Ott Tanakra bármilyen hatással is lesz a Mexikó Rally-n történt baleset, amikor a világbajnokság megérkezik Argentínába.

Tanak és navigátora, Raigo Molder szerencsésen úszta meg azt az esetet, amikor Ford Fiesta WRC-jük egy víztározóba csúszott a mexikói viadalának első reggelén. Megmenekülésüket annak köszönhették, hogy észnél voltak és gyorsan kiszálltak az autóból, mielőtt az elmerült az öt méter mély vízben.

Az Argentin Rally lesz az első futam a mexikói óta, Wilson azonban úgy véli, mindkét versenyző túltette már magát az incidensen, ami így nem fog a fejükben járni, amikor ismét versenybe szállnak. „Bizakodó vagyok, hogy nem tapasztalhatunk semmilyen káros hatást Argentínában” – mondta el a brit alakulat első embere. „Fontos volt, hogy Mexikóban ismét csatába tudtuk őket küldeni. Létfontosságú volt ez, mivel az azon verseny és Argentína közötti szünet nagy volt. Teljesítettek néhány hasznos kilométert a balesetet követően, és készen állnak Argentínára.”

Wilson úgy érzi, az, hogy Tanak és Molder túl tudták tenni magukat az eseten, erős karakterüknek köszönhető, valamint annak a támogatásnak, amit az M-Sporttól kaptak a balesetet követően. „Úgy gondolom, mindkét srác önbizalmat merített abból, hogy a csapat százszázalékosan mögötte áll, tudom, hogy mennyire fontos ez egy pilótának és egy navigátornak. Mindez arról szól, hogy érzik a támogatottságot és azt, hogy a kollégáik segíteni akarnak nekik. Raigo is nagyon pozitív volt azonban, ami egy nagy segítség. Az utolsó dolog, amit egy pilóta akar, hogy azon gondolkodjon, a navigátora kicsit nyugtalan. Egy olyan srác tehát, aki nyugodtan kiúszik a víztározóból az itinerével és egy ceruzával a kezében, figyelemre méltó.”

 

Andrew

 

2015. április 19.