Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Evans portugáliai megpróbáltatásai

 

Evans portugáliai megpróbáltatásai

Az M-Sport pilótája, Elfyn Evans azt mondja, egy ügyetlen hiba vezetett a Portugál Rally szombati napján történt kieséséhez.

A wales-i pilóta a Rally 2 szabály hatálya alatt indulhatott újra a verseny második napján, miután az előző napi első szakaszon meghibásodott az elektronikus gázpedál a vadonatúj Ford Fiesta WRC-ben. Evans és navigátora, Daniel Barritt ki tudta javítani a hibát a pályán, és folytatta ugyan a versenyt, de egy órával több időt töltött el azonban a szakaszon, mint a többiek, így a tetemes késés miatt a nap közbeni szervizparkból nem mehetett már tovább.

A páros másnap reggel visszaállt a versenybe, de rögtön a legelső gyorsaságin nekimentek a töltésnek. Ettől kiszakadt az autó jobb első felfüggesztése, a dolgot ráadásul tovább bonyolította, hogy ki is gyulladt a kocsi, mivel megsérült egy olajcső is.

„Ez természetesen nem az a verseny, amit szerettünk volna, meg kell hagyni, nagyon csalódottak vagyunk” – mondta el Evans. „Oké, volt egy kis balszerencsénk, ami visszavetett bennünket tegnap, de alig vártuk, hogy visszatérhessünk és mehessünk az új autóval. Nagy csalódás ez nekem és Dannak, valamint az egész csapatnak, akik keményen dolgoztak, hogy készen álljon az autó számunkra.

Egy ügyetlen hiba volt ez a részemről. Rákészítettem a kocsit a kanyarra, betapadt és túl keményen mentem belülre. Nekimentünk a töltésnek, egy nagy kő kiszakította a kocsi alól a felfüggesztést, és ennyi volt.

Fogalmam sem volt arról, hogy ég az autó addig, amíg meg nem álltunk. A kezdeti reakcióm az volt, hogy próbáljuk meg megjavítani, úgyhogy kiugrottam és egyenesen a csomagtartóhoz mentem. Aztán kiabált Dan, hogy ég, ekkor módosult az akció meglehetősen gyorsan!

Úgy gondoljuk, egy olajcső törött el, amikor kiszakadt a kerék, ez okozta a tüzet. Szerencsére sikerült eloltanunk, mivel megvolt tavaly Szardíniáról Mikko autójáról a látomásom, ami a csalódást keltő verseny egy teljesen katasztrofális vége lett volna!”

 

Andrew

 

2015. május 24.