Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Tanak elégedett az új Fiestával

 

Tanak elégedett az új Fiestával

Ott Tanak optimista a 2015-ös rali világbajnokság második félideje előtt, és azt mondja, álom vezetni a továbbfejlesztett Ford Fiesta RS WRC-t, melytől nagyon sokat vár az M-Sport.

A versenyző az ötödik helyen zárta a Portugál Rally-t, ez ezen a versenyen az eddigi legjobb helyezése. Malcolm Wilson dicsérte az észt pilótát, a csapatvezető azt mondta, ez volt Tanak eddigi leglenyűgözőbb teljesítménye.

A pilóta a futamot követően arról beszélt, hogy élvezte vezetni az M-Sport új autóját és hogy tudta, két pont nélküli hétvége után fontos, hogy eredményesen zárják a versenyt társával, Raigo Molderrel.

„Igazán élveztem a hétvégét, és nagyszerű érzésem volt az autóban” – kezdte beszámolóját Tanak. „Figyelembe véve az utolsó néhány versenyt, fontos volt egy jó eredmény elérése a folytatáshoz, és pontosan ez volt, amit tettünk.

Mindannyian keményen dolgoztunk az utóbbi néhány hónapban, hogy olyanná tegyük az autót, mint amilyen az most. Bármit, amit szerettem volna, hogy megtegyen, könnyedén megcsinált. Egy álom vezetni.”

Tanak mindemellett azt is elárulta, alaposan kielemzik a futamot, hogy a Szardínia Rally előtt meghatározhassák azokat a területeket, amiken fejlődni tudnak még. „Nem kétséges, hogy jobb is lesz ez számomra, beazonosítottunk már néhány területet, ahol fejleszteni tudjuk a kocsit” – magyarázta. „Ahogyan jelenleg kinéz, úgy gondolom, a szezon második fele nagyon pozitív lehet mind nekem, mind Elfyn Evans-nak.”

Wilson is méltányolta az eredményt, az M-Sport első embere úgy érzi, egységében még többre képes az autó, a pilóta és a navigátor. „Az ötödik hely az, amire Ottnak szüksége volt, én pedig rendkívül elégedett vagyok vele és Raigóval. Intelligensen mentek, és persze nem láttuk tőlük a teljes sebességüket, ami különösen bíztató azt nézve, hogy milyen gyors időket tudtak felmutatni. Ez egy igazán fontos eredmény volt számukra.”

 

Andrew

 

2015. május 30.