Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Tanak hajtani fog

 

Tanak hajtani fog

Ott Tanak ígéretet tett arra, hogy a rali világbajnokság következő, lengyel fordulóján minden eddiginél keményebben fogja nyomni a 2015-ös specifikációjú Ford Fiesta WRC-jének volánja mögött.

A Lengyel Rally lesz a Portugáliában bemutatkozott új Fiesta harmadik megmérettetése, Tanak pedig alig várja, hogy még többet mutasson a kocsi potenciáljából. „Portugáliában elég biztonságosan mentem, aztán kicsit jobban nyomtam már Szardínián, amikor megpróbáltam a bázisbeállításokat egy kicsit eltolni. Ez elég volt arra, hogy eredményezzen számunkra néhány meleg pillanatot!” – mondta el az észt pilóta. „Lengyelországban megpróbáljuk megtenni a következő lépést. Lépésről lépésre kell haladnunk, hogy közelebb kerüljünk az élen álló srácokhoz.”

Tanak Szardínián szerzett egy szakaszgyőzelmet, és úton volt egy dobogós helyezés felé, amikor egy szerencsétlen váltóhiba miatt feladni kényszerült a szombati napot. „Annak ellenére, hogy a végső eredmény egy nagy csalódás volt, folyamatosan javultunk, és úgy vélem, ez volt az egyik legpozitívabb verseny számomra” – osztotta meg gondolatait. „Kétségtelen, hogy jó a potenciál, Portugáliától kezdődően azonnal sokkal nyugodtabb voltam az autóban és azzal, ahogyan kezelhető volt. Most már sokkal jobban tetszik. Természetesen rengeteg munkánk van, hogy egy Volkswagent legyőző autóvá tegyük, de úgy gondolom, hogy a bázis, amink van, jó.”

A durva felületű, köves szardíniai pályák után Tanak már várja a lehetőséget, hogy meglássa, mihez tud kezdeni a Lengyel Rally-n, amikor a versengés nagysebességű szakaszokra vált. „Nagyon élvezem a lengyelországi szakaszokat” – árulta el az M-Sport versenyzője, aki egy évvel ezelőtt képes volt megnyerni a Lengyel Rally WRC 2-es kategóriáját egy R5-ös Fiestával. „Kétségtelen, hogy ezúttal igazán nyomni akarom már, de várnunk kell, hogy meglássuk, mi lehetséges az eredmények tekintetében. Láttuk már korábban, hogy a rajtpozíció nehézzé tudja tenni a dolgokat. Az utak nagyon lágyak lehetnek, ami talán nem lesz olyan jó számunkra, de megteszünk minden tőlünk telhetőt.”

 

Andrew

 

2015. június 25.