Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - A futóműre koncentrál az M-Sport

 

A futóműre koncentrál az M-Sport

Az M-Sport a felfüggesztés javítására fog koncentrálni a Finn Rally-t megelőző teszten, mindezt annak reményében teszik, hogy az új Ford Fiesta RS WRC-vel közelebb kerülhessenek egy világbajnoki futamgyőzelemhez.

Az alakulat egyik pilótája, Ott Tanak az első helyért csatázott a Volkswagenekkel a legutóbbi fordulón, Lengyelországban, ahol végül a harmadik helyen végzett. Az észt pilóta úgy véli, a tervezett hatnapos északi felkészülési teszten tovább javíthatnak az autó sebességén. „Nehéz legyőzni a Volkswageneket, amit csinálni tudunk azonban, hogy elmegyünk Finnországba és tesszük a dolgunkat” – mondta el Tanak. „A teszt segíteni fog abban, hogy nagyobb stabilitást és nagyobb tapadást találjunk az autóval. Úgy gondolom, a gumikopáson is dolgozhatunk.”

Az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson elárulta, a felkészülés középpontjában a felfüggesztés lesz. „A Reigerrel fogunk együtt dolgozni, amikor Finnországban leszünk a teszten” – nyilatkozta Wilson az Autosport magazinnak. „Nem egy új lengéscsillapító ez – egy homologizációs joker kell annak használatához –, lesz azonban némi technikai módosítás belül. Láttuk, hol tudunk fejlődni, ez az a terület, amin dolgozni fogunk. Úgy gondolom, ez különbséget eredményezhet Finnországban, és természetesen remélem, hogy még gyorsabb lesz ott az autó.”

Az utóbbi kilenc évben négyszer nyerte meg az M-Sport a Finn Rally-t, Wilson azonban nem úgy tippeli, hogy Tanak győzhetne a skandináv versenyen idén. „A szezon második felét tűztük ki célul arra, hogy jobban nyomjuk” – magyarázta a csapatvezető. „A terv az volt, hogy némi tapasztalattal érkezzünk a féltávhoz és legyen egy jó érzés a kocsiban, aztán a második részben hajtunk az eredményekre, amikor olyan versenyekre megyünk, amik talán egy kicsit jobban fekszenek Ottnak. Finnországra is ugyanaz lesz a terv, mint volt Lengyelországra, azt akarjuk látni, hogy nyomja, hogy megnézzük, mi lehetséges. Reálisan szemlélve egy győzelem túlzás lehet, de meglátjuk.”

 

Andrew

 

2015. július 21.