Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Az elemzést követően optimista Evans

 

Az elemzést követően optimista Evans

Elfyn Evans úgy véli, megtalálta a válaszokat a számára csalódást keltően végződött Ausztrál Rally után, egyúttal optimista is, hogy jó formában térhet vissza a pályákra.

A wales-i pilóta nem talált egy megfelelő beállítást a világbajnokság déli féltekén megrendezett viadalra, emiatt nem volt magabiztos a Ford Fiesta WRC-jével, és igencsak hátul végzett az eredménylistán.

Evans a WRC Live: Regroup podcast-ban Lisa O'Sullivan-nel beszélgetett, melynek során elmondta, a verseny utáni értékelés rávilágított, hogy kevés a valós tapasztalata a 2015-ös specifikációjú Fiestával.

„Rámutattunk néhány dologra” – kezdte a magyarázatot az M-Sport pilótája. „Nem találtam egy olyan beállítást, amivel elégedett lettem volna, és úgy gondolom, ez egy kanyargós versenyen derült ki, akkor, amikor minden, amit az új autóval csináltunk addig, nagyon gyors volt.

Portugáliában nem tettünk meg többet, mint két szakasz, úgyhogy ott nem igazán tudtuk kideríteni. Szardínián nagyon nagy tapadás volt, azzal nehéz volt tehát összehasonlítani. A másik két versenyen nagyon nagy volt a sebesség, úgyhogy amikor a homokos, laza felületre érkeztünk Ausztráliában, nem tudtam kényelmesen érezni magamat.

Van néhány dolog, amit jobban értünk most már, és tudjuk, hogyan lépjünk előre. A Spanyolország előtti tesztként fogjuk ezt csinálni. Vannak területek, amin tudunk dolgozni, magabiztos vagyok, hogy képesek leszünk ezeket rendbe tenni” – tette hozzá.

Ezt megelőzően azonban a teljesen aszfaltos Korzika Rally-n kell csatába szállnia Evans-nak, amire másfél napot tesztelhetett. Ez alapján optimista, hogy előrébb végezhet, mint a legutóbbi szilárd burkolatú viadalon, a Deutschland Rallye-n, ahol a hatodik pozícióban ért célba.

„Elég jól ment a teszt, úgy vélem” – mondta. „Németországban mutattunk nagyon jó sebességeket is. Adva van, hogy ott vagyunk az ajtónál, a sebesség megvan. A következetességen kell csak dolgoznunk. A teszten azt mutatták a kezdeti jelek, hogy javultunk. Optimisták vagyunk. Ha képesek vagyunk a németországi erős pontokra építkezni, megvan a potenciál egy erős eredményre.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 28.