Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Út szélén az M-Sport autói

 

Út szélén az M-Sport autói

 

„Nem emlékszem, mikor volt az utolsó alkalom, amikor mindkét autónk elmulasztott befejezni egy napot” – jegyezte meg Malcolm Wilson, tette mindezt azok után, hogy az M-Sport mindegyik Ford Fiesta WRC-je elvérzett a Katalán Rally második napján.

Pedig Ott Tanak nagy reményekkel állt oda az aszfaltos szakaszok rajtjához, hiszen az előző, még murvás napot dobogós pozícióban fejezte be annak ellenére, hogy 2012 óta nem versenyzett a spanyol pályákon, tavaly is csak a pályabejáráson vett részt.

„Ugyanazzal a jó érzéssel mentünk ki ezen a reggelen, mint ami megvolt tegnap este” – kezdte Tanak. „Természetesen jóval kevesebb tapasztalatom van aszfalton, mint murván, és olyan pozícióban voltunk, amiben elég keményen kellett nyomnunk, de úgy gondolom, egészen jó volt a tempónk. Végül csak egy rossz itinerinformáció volt – egy rossz itinerinformáció, egy kanyarra, huszonhat kilométer kanyarjain. Túl optimista volt az információ, alulkormányozottan belementünk a szalagkorlátba, és kiszakadt a kerék.

Ki akarok menni holnap és megnézni, mit tudunk csinálni. Ma volt rajtunk nyomás, nyomnunk kellett keményen, úgyhogy jó lesz nyomás nélkül vezetni. Meg szeretném találni az édes határt – anélkül, hogy nyomnám –, és egy jó érzést akarok aszfalton.”

Tanak balesete a délelőtti második szakaszon történt, de a kettővel későbbi gyorsasági céljába már csapattársa, sem ért ki. Elfyn Evans a kilencedik pozícióban autózott ekkor, a hetedik helyezettől azonban csupán tíz, az ötödiktől pedig harminc másodpercre volt, és folyamatosan közelítette meg az előtte haladókat.

„Úgy tűnt, hogy rendben van minden, jó úton voltunk abban a tekintetben, hogy a top öt alsó feléhez csatlakozzunk” – mesélte Evans. „Sajnos a tizenharmadik gyorsasági szakaszon beragadtunk. Levágtunk egy kanyart, a kartervédő pedig leért. Elkezdett alulkormányozott lenni az autó, és amíg így volt, nem tudtam megállítani. Hogy mindez rosszabb legyen, volt egy fa kívül, hozzáértünk, ami beküldött minket az árokba, ahonnan nem tudtunk kijönni.

Holnap vissza kell térnünk, és ugyanazt kell csinálnunk, amit ma is. Rendben volt a ritmusunk, úgyhogy meg kell csak találni azt újból, hogy jó lelkiállapotba kerüljünk vissza a szezon utolsó fordulójára.”

 

Andrew

 

2015. október 25.