Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Evans részleges programmal az M-Sportnál

 

Evans részleges programmal az M-Sportnál

Az M-Sportnál marad és valószínűleg a brit csapattal folytatja pályafutását Elfyn Evans, de csak néhány rali világbajnoki futamon fog rajthoz állni a rali világbajnokság 2016-os szezonjában.

A brit különítmény hétfőn jelentette be, hogy Evans és Ott Tanak helyett a Citroentől visszatérő Mads Ostberggel, valamint az újonc Eric Camillivel nevez a következő idényre. Tanak továbbra is Ford Fiesta WRC-vel lesz látható majd, hiszen a DMACK csapatával teljes szezont fog futni. Evans sorsa nem világos, de az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson különböző lehetőségeket fontolgat. A wales-i pilóta hetedikként végzett az idei világbajnokság ponttáblázatán, három hellyel megelőzve Tanakot, miközben az októberben megrendezett korzikai futamot a második pozícióban fejezte be, ami karrierje eddigi legjobbja.

„Azon dolgozunk, hogy megtartsuk Elfynt” – mondta el Wilson az Autosport magazinnak a csapatánál két teljes szezont eltöltő pilótáról. „Úgy néz ki, hogy ez igénybe vesz néhány hetet, de kétségtelenül azt akarjuk, hogy itt maradjon és hogy autóba ülhessen. Nem tudok arról beszélni, hogy milyenfajta program lenne ez, de az lehetséges, hogy a fő csapatban pilótát cseréljünk, így néhány versenyre bekerülhetne. A második félévben például négy aszfaltos verseny van, Elfyn pedig nagyon jól megy azon a felületen.”

Az M-Sport azon gondolkodik, hogy egy második generációs Fiesta R5-öst futtasson a WRC 2-ben, hogy megmutathassák a kocsi potenciálját a gyári Skoda Fabia R5-ösök ellen, így az is előfordulhat, hogy Evans ebben a programban kap szerepet.

 

Andrew

 

2015. december 2.