Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Ostberget elhagyta a navigátora

 

Ostberget elhagyta a navigátora

A karácsony előtti mindig is egy mozgalmas időszak, az M-Sport újonnan igazolt pilótájának, Mads Ostbergnek pedig különösen az ebben az évben.

Hétfőn jelentették be, hogy a norvég pilóta visszatér az M-Sport World Rally Team-hez és 2016-ban ismét a Ford Fiesta RS WRC-t fogja vezetni a rali világbajnokságon, kedden viszont egy másik, váratlan esemény történt vele. Mégpedig az, hogy eddigi navigátora, Jonas Andersson közölte vele, hogy hétéves együttműködésük után más irányba tart. A svéd mitfárer elfogadta az EVEN Management felkérését, és Pontus Tidemand mellé pattan be, így az egyszeres futamgyőztes páros útjai szétválnak 2016-ban.

„A karácsony előtti mindig egy hektikus periódus” – kezdte Ostberg. „Fogalmam sem volt, mi folyik, teljesen meglepődtem, amikor Jonas azt mondta nekem, hogy a jövő évben nem fog beülni mellém. Úgy készültem, hogy a Monte tesztre Jonas-szal megyek, és elkezdtem a felkészülést egy új és izgalmas szezonra vele egyetemben.

Hirtelenjében azonban kevésbé volt az a feladat, hogy várjam a Monte-Carlo Rallye-t, hanem sokkal inkább az, hogy találjak egy navigátort a kétnapos tesztre! Az eheti tesztet követően arra fogunk fókuszálni, hogy találjunk egy állandó navigátort a jövőre nézve.”

Ostberg jelenleg a franciaországi Laborelben tesztel, hogy felkészüljön az M-Sporttal a szezonnyitóra, munkáját két olyan mitfárer segíti, akik szívesen álltak rendelkezésére. Kedden Emil Axelsson, Tidemand korábbi társa ült be mellé, akit aztán Ilka Minor váltott. Az Ostberg új társával kapcsolatos döntés a jövő héten várható.

 

Andrew

 

2015. december 4.