Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Floene ül be Ostberg mellé

 

Floene ül be Ostberg mellé

Vasárnap este született meg a megegyezés, a Mads Ostberg mellett megüresedett navigátori székben Ola Floene, Andreas Mikkelsen eddigi mitfárere veszi át a helyet. Ők ketten tisztán norvég duóként fognak versenyezni 2016-ban az M-Sport World Rally Team színeiben.

„Amikor Jonas Andersson felhívott azzal az üzenettel, hogy elfogadta az EVEN Management ajánlatát, elismerem, hogy le kellett ülnöm pár percre” – mesélte Ostberg. „Azt követően azonnal elkezdtem dolgozni, és a csapatunkkal együtt előálltunk egy listával, hogy ki tudná helyettesíteni Jonas-t. Szerencsére számos jó opció felkerült a listára. Közülük ketten csatlakoztak hozzám a monte-carlói felkészülési tesztre. Óriási munkát végeztek, biztosítottak számomra egy jó tesztet, én pedig nagyon hálás vagyok ezért.

Egy másik név volt Ola Floenéjé, aki megfelelt minden általam felállított kritériumnak. Rendkívül örülök emiatt, hogy bejelenthetem, Ola és én aláírtunk egy megállapodást tegnap, mely szerint egy csapat leszünk a jövőben. A megállapodás hosszútávú. Alig várjuk, hogy elkezdjük a felkészüléseket 2016-ra, és várjuk, hogy a top pozíciókért versenyezhessünk az elkövetkezendő évben.”

„Nagyon szép időszakunk volt Andreas-szal” – kezdte Floene, aki a ’90-es évek végén Ostberg édesapjának, Mortennek is navigált már. „Büszke vagyok azokra az eredményekre, amiket együtt értünk el. Ennek ellenére lelkes voltam, amikor megkaptam a felkérést Mads csapatától. Egy évre korlátozódik az időm Andreas-szal, és nem állok készen arra, hogy ilyen hamar feladjam a pályafutásomat a legfelsőbb szinten. Úgy érzem, sokévnyi kapacitásom van még a legmagasabb szinten.

Mads az egyik top pilóta a rali világbajnokságon, aki talán nem ült a legversenyképesebb autóban az utóbbi néhány évben. Őszintén szólva szeretnék világbajnok lenni, és úgy vélem, ez egy jobb lehetőség a Mads-szel történő hosszútávú kapcsolat révén, mint elérni azt 2016-ban Andreas-szal.”

 

Andrew

 

2015. december 7.