Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Nem biztos az M-Sport részvétel

 

Nem biztos az M-Sport részvétel

Az FIA egy héttel kitolta a 2016-os rali világbajnokság gyártói nevezési zárlatát azt remélve, hogy az M-Sport részt fog venni a sorozat mind a tizennégy futamán. Az eredeti nevezési határidő december 19. volt. „Nem lesz könnyű számunkra, de minden tőlünk telhetőt megpróbálunk, hogy találjunk egy megoldást” – közölte a brit alakulat.

A WRC csapatként, illetve a rali világbajnokság bármely sorozatába történő nevezés határideje a pontversenybe beleszámító első verseny nevezési határideje. A gyártóknak minden futamon kötelező a részvétel, az M-Sportnak emiatt a Monte-Carlo Rallye nevezésével együtt kellett volna a gyártói bajnokságra is jelentkeznie.

Amennyiben Malcolm Wilson különítménye nem nevez gyártóként 2016-ra, a szabályok azt sugalmazzák, hogy a Ford Fiesta WRC-vel futó független alakulatok sem lehetnek jelen a sorozat második szintjén WRC csapatként. Ez a DMACK újonnan alakult különítményét, valamint az eddig ilyen formátumban versenyző privátokat, Martin Prokopot, Robert Kubicát és Lorenzo Bertellit is érintheti.

 

Andrew

 

2015. december 22.