Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - A Fiesta WRC új ruhája

 

A Fiesta WRC új ruhája

A tavaly népszerűnek bizonyult dekoráció egy evolúciójába fognak öltözni az M-Sport World Rally Team Ford Fiesta RS WRC-i a rali világbajnokság 2016-os szezonjában.

A 2015-ös dizájn hamar a rajongók kedvencévé vált, a csapat pedig ugyanezzel a motívummal akarta folytatni az új idényben is. A WRC Promoter által a wrc.com-on tartott szavazáson az azon részt vevők harmincnégy százaléka választotta az M-Sport versenygépét a 2015-ös év legjobban kinéző gyári autójává, ami a riválisokéhoz képest egy nagy számnak bizonyult.

A trendet folytatva az idei év dekorációja is megtartotta a feltűnő kék csíkokat, melyek a Ford legikonikusabb raliautóira emlékeztetnek, a fehéret ugyanakkor a Ford 2016-os palettájának népszerű színével, a nitro-kékkel helyettesítették.

A határozottan kinéző új dekor nem csak a gyári csapat két autóján, a Mads Ostberg, valamint az Eric Camilli által hajtott Fiesta RS WRC-ken fog megjelenni, hanem Elfyn Evans új evolúciós Fiesta R5-ösén is, mellyel a wales-i pilóta a monte-carlói és a svéd viadalon mindenképpen ott lesz.

„A 2015-ös dekoráció végtelenül népszerű volt, úgyhogy ahelyett, hogy teljesen kicseréltük volna, egy evolúció mellett döntött a csapat, ami egy határozott kinézetet kelt a 2016-os rali világbajnoki kampányunkhoz” – mondta el az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson. „A Forddal folytatott erős technikai partnerkapcsolatból lelkesedést nyerve az idei színösszeállítás friss kinézetet kölcsönöz új csapatunknak. A Michelinnel, a Castrollal és a nagy becsben tartott kereskedelmi partnereinkkel is folytatjuk a kapcsolatunkat, akik nélkül nem lenne lehetséges ez a project.”

A gumigyártó Michelin és a kenőanyagokat biztosító Castrol régóta partnerei a cégnek, a Forddal folytatott technikai kapcsolat pedig a gyártó színeinek alkalmazásából, valamint Powered by EcoBoost feliratból is kiderül. Természetesen az alakulat régi kereskedelmi partnerei, a szerszámgyártó Snap-on, a versenyfelszereléseket biztosító Sparco és a Pulsar órás cég, valamint az Azione feliratai is megjelennek az autókon. A Pulsar a japán óriásvállalat, a Seiko tulajdonában áll, míg az Azione egyéb felszerelésekkel látja el az M-Sportot, melynek saját matricái reklámot biztosítanak a Fiesta WRC változatát, az R5-ös verziót és a többi versenygépet fejlesztő és építő cég számára.

 

Andrew

 

2016. január 11.