Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia R5 - Loix várja már, hogy bemutatkozhasson a Fabia R5-tel

 

Loix várja már, hogy bemutatkozhasson a Fabia R5-tel

Freddy Loix türelmetlenül várja, hogy versenykörülmények között is vezethesse a Skoda új raliautóját, a Fabia R5-öt. Erre az Európa-bajnokság belga fordulóján, az Ypres Rally-n fog először sor kerülni.

A Johan Gitsels navigálásával rajthoz álló pilóta autóját a Bernard Muster nevével fémjelzett BMA Autosport készíti fel a viadalra. Loix – aki tesztpilótai szerepkört is ellátott az újdonság fejlesztése során, tehát nem lesz idegen számára a típus – a tízedik Ypres győzelmére készül. „Türelmetlenül várom már, hogy az ypres-i pályákon vezethessem a kocsit” – mondta el Loix. „Az S2000-essel összehasonlítva ennek a végsebessége egy nagy előny. Az irányváltásoknál, egy balra vagy jobbra forduló T elágazásban is meg fogjuk érezni a különbséget. A Skoda Fabia R5 gyorsulása óriási.”

A régi autónak, a Fabia S2000-esnek egyik erőssége volt a megbízhatóság, a világbajnoki csapatokat is megjárt belga pilóta azonban úgy véli, az R5-ös változat is hasonló szinten van már. „Azokban a hónapokban, amikor Johan és én teszteltük a Fabia R5-öt, sosem volt váratlan meghibásodásunk” – tette hozzá Loix. „A Skoda Motorsport időt fordított az R5-ös megépítésére. A megbízhatóság volt a céljuk, és el is érték ezt a célt. Ahogyan csodálatos időim voltak az S2000-essel, ugyanezt várom az R5-tel is.”

 

Andrew

 

2015. június 20.