Get Adobe Flash player

Hírek: Michelin - Michelin győzelem a Barum Rally-n

 

Michelin győzelem a Barum Rally-n

 

Michelin gumikkal szerelt autók szerezték meg a Barum Rally első három helyét, Vaclav Pech győzelme immár a hatodik sikere volt a márkának az idei Európa-bajnokságon. A cég embere, Hugues Pierron mesélt erről.

„Négy típusú gumink van: az R01 esőre, az R11 arra, amikor hideg és nyirkos az idő, az R21 egy közepes keverék, az R31 pedig meleg körülményekre való. A legtöbb pilóta az R21-est, a közepes keveréket választotta a nagysebességű szekciók és az erdei nedves részek miatt is. A legtöbben aztán az R21-esnél is maradtak, de a pótkerekeik R11-essel vagy R01-essel voltak szerelve. A versenyzők inkább visznek magukkal valamekkora extra súlyt az autóban, és lehet, hogy nem használják a tartalékokat, melyeket eső esetén használnának. Ha esne, az R01-est használnák.

Szorosan együttműködünk a partnereinkkel, így láthatjuk az autók és a szabályok fejlődését, hogy versenyképes és tartós gumikkal tudjuk őket ellátni. Beszélgetünk a mérnökökkel és a versenyzőkkel. Később kikérdezzük őket, hogy ki tudjuk értékelni, alkalmasak voltak-e a gumik a szakaszokra, de mindig ott van az időjárás, amit nem tudunk befolyásolni.”

 

Andrew

 

2014. szeptember 6.