Get Adobe Flash player

Hírek: Michelin - Új gumikat visz a Michelin Franciaországba

 

Új gumikat visz a Michelin Franciaországba

A rali világbajnokság WRC-s versenyzői a francia gyár új aszfaltos termékcsaládját fogják használni az október első hétvégéjén megrendezésre kerülő Francia Rallye-n.

A világbajnokság nagy csapatait ellátó Michelin továbbfejlesztette PILOT Sport abroncsának lágy és kemény változatát is. A nedves és hűvösebb körülményekre szánt új S4-es (lágy) gumi, valamint a száraz, melegebb feltételekre való H4-es (kemény) abroncs új mintázattal és megújult konstrukcióval rendelkezik, utóbbi miatt fél kilogrammal lett kisebb a gumi teljes tömege.

A gumigyár szakemberei azt mondják, a H4-es típus elődjéhez képest tíz százalékkal nagyobb tartóssággal bír, míg az S4-es tesztjei során teljesítményjavulást tapasztalak abban az esetben is, amikor jelentős mennyiségű víz volt az úton.

A csapatok a Francia Rallye felkészülési tesztjein kipróbálhatták az új abroncsokat, melyek vezetési karakterisztikája a tapasztaltak szerint eltér a korábbiaktól. Az alakulatoknak emiatt jelentős módosításokat kellett végrehajtaniuk a beállítások terén.

„Egy olyan autóra van szükségünk, ami a leszorítóerő tekintetében nagyon kiegyensúlyozott, a teszt pedig lehetővé tette számunkra, hogy ezen a különleges szemponton dolgozzunk a Michelin új gumicsaládjával, ami teljes átdolgozáson esett át, magában foglalva egy mély, harmadik hosszanti árkot is” – nyilatkozta Didier Clement, a Citroen Racing fő operációs mérnöke. „A PILOT Sport H4 és S4 gumik biztonságosabbak és gyorsabbak lesznek egy átlagos mennyiségű úton lévő víz esetében, de valamivel kevésbé fognak reagálni száraz körülmények között. Mivel más a vezethetőségük, módosítanunk kellett a beállításokat.”

Ezzel a Michelin teljes, világbajnokságra szánt palettája megújult, az LTX Force murvagumik a Finn Rally-n kerültek bevetésre. A kínálat a Deutschland Rallye-től kezdődően a PILOT Sport FW esőre szánt aszfaltos abronccsal bővült ki.

 

Michelin PILOT Sport (H4-es és S4-es változat):

Méret: 235/40 R18 (a 20/65-18 megfelelője)

Szélesség: 235 mm

Ármérő: 18 coll

Súly: 11,9 kg

Oldalfal magasság: 94 mm

Mintázat: forgásirányos, aszimmetrikus

Talajtípus: aszfalt

H4-es (kemény) keverék: száraz utakra, 10 C fokos hőmérséklet felett

S4-es (puha) keverék: vizes, nedves vagy száraz utakra, 10 C fokos hőmérséklet alatt

 

Andrew

 

2014. szeptember 27.