Get Adobe Flash player

Hírek: rali Európa-bajnokság - Lehet nevezni a junior Európa-bajnokságra

 

Lehet nevezni a junior Európa-bajnokságra

A 2014-ben a rali Európa-bajnokságon útjára indított junior sorozat a második idényében megerősödve várja résztvevőit. A fiatalok hat fordulón, három laza talajú és három aszfaltos versenyen, a lett, az észak-ír, a portugál, a belga, az észt és a cseh futamon küzdhetnek meg egymással.

A nevezni kívánó pilótáknak 1988. január 1. utáni születésűeknek kell lenniük, kikötés ezen kívül még, hogy a világbajnokságon, illetve a kontinensbajnokságban 1-es prioritással nem versenyezhettek korábban egy futamon sem. A résztvevők az FIA regionális rali bajnokságaira vonatkozó szabályoknak megfelelő R2-es kocsikkal állhatnak rajthoz, melyekre a Michelin abroncsait kell szerelniük. A kontrol gumi beszállítójaként a Michelin értékesíti az abroncsokat, és az üzemanyag is egy beszállítótól fog származni.

A fiatalok a futamokon egy csoportban, a négykerékhajtású autók mögött fognak rajtolni a promóció és a filmezés megkönnyítése érdekében. Az Eurosport öt percet szán a junior sorozatra a nap végi összefoglalókban, az Inside ERC magazinban és a futamok előzeteseiben is.

A bajnokság győztese R5-ös autóval állhat rajthoz a 2015-ös Európa-bajnokság zárófutamán. A további díjazásról, ösztönzésről és a tréningprogramról később lesz bejelentés.

Az Európa-bajnokság résztvevői versenyenként nem több, mint ezer eurós nevezési díjjal kell, hogy számoljanak. A párosoknak előbb azonban az ERC 3-as sorozatba szükséges jelentkezniük az FIA online regisztrációs felületén és befizetni az ezer eurós nevezési díjat, ezt követőn pedig a junior bajnokságra kell nevezniük további ötszáz euró fejében. A jelentkezéseket a Barum Rally nevezési zárlatáig fogadják.

 

Andrew

 

2014. december 9.