Get Adobe Flash player

Hírek: rali Európa-bajnokság - Pénzdíjazás az Európa-bajnokságon és több TV adás

 

Pénzdíjazás az Európa-bajnokságon és több TV adás

 

Nagyobb volumenű televíziós adással jelentkezik a rali Európa-bajnokság 2015-ben, a január első hetében Ausztriában elrajtoló sorozaton ráadásul kétszázezer eurónyi pénzdíjazást osztanak ki.

A bajnokság promótere, az Eurosport Events partnereivel együtt jutalmazási csomagot hozott létre, hogy a gyári támogatással nem rendelkező Európa-bajnoki résztvevőket segítsék.

Ez az első eset, amikor egy nemzetközi ralibajnokság egy szezonra kiterjedő díjazást kínál, és egy újabb példája annak, hogy a versenyzési költségek csökkentésére korábban is több eszközt kialakító Eurosport Events hogyan támogatja a sorozatban részt vevő versenyzőket.

Az Európa-bajnokság egyes fordulóinak húszezer euró lesz a díjazása, ebből az abszolút értékelésben a legjobb hét pozícióban végző páros fog részesülni. Az első helyezett hét-, a második öt-, a harmadik három-, a negyedik kétezer, az ötödik, hatodik és hetedik pozícióban célba érő legénységek pedig ezer-ezer eurót kapnak.

Ahhoz, hogy a díjazásra jogosultak legyenek, a párosoknak nevezniük kell az Európa-bajnokságra, nem részesülhetnek gyári támogatásban – a privát státuszt az Eurosport Events a gyártókkal történt konzultációt követően fogja meghatározni –, a sorozat egyik partnerének, a Michelinnek, a Pirellinek vagy a Yokohamának a gumijait kell használniuk és nem versenyezhetnek Regional Rally Car-ral.

További jó hír az Európa-bajnoki sikerekre törekvő versenyzők számára, hogy az Eurosport növeli adásidejét, egy nappal a futamok előtt egy izgalmas előzetessel jelentkeznek. Ezt az új, tizenhárom perces beharangozót a futamok teljes napjainak huszonhat perces összefoglalói követik, a programot pedig a szintén huszonhat perces Inside magazin zárja a versenyhétvégét követő kedden.

A junior bajnokság feltörekvő sztárjai is azok között vannak, akik a kiterjesztett televíziós műsoridőből hasznot húznak. Az eddig nekik szánt tizenöt percnyi idő ezt követően kiegészül az előzetes műsor számukra fenntartott részével.

„Elkötelezettek vagyunk, hogy a rali Európa-bajnokságot a lehető leginkább elérhetővé tegyük versenyzőink és csapataink számára” – mondta el Jean-Baptiste Ley, a sorozat koordinátora. „A pénzdíjazás egy újabb példája ennek, a partnereink támogatásával izgatottak vagyunk, hogy segíthetjük a privátokat. Örömmel jelentjük be, hogy a rali Európa-bajnokság az Eurosporton kiterjesztett televíziós műsoridőt kap, ami további hozzáadott értéket nyújt az Európa-bajnokság versenyzőinek és csapatainak partnerei és szponzorai számára.”

 

Andrew

 

2014. december 19.