Get Adobe Flash player

Hírek: rali Európa-bajnokság - Kerékkötő Európa-bajnokság

 

Kerékkötő Európa-bajnokság

Bár nevezett, mégsem állt rajthoz a rali Európa-bajnokság 2015-ös szezonjának nyitófordulóján a futam előző évi második helyezettje, Vaclav Pech.

A hazája bajnoki címét az előző két esztendőben a MINI John Cooper S2000-sel elhódító cseh pilóta a következőkkel indokolta nevezésének visszavonását: „Csapatunk a 16 collos kerekek használatára készítette fel az autót. Az új szabályok azt mondják, hogy 15 collos kerekeket kell használnunk. Ez jelentős gazdasági kiadásokkal járna részünkről bizonytalan megtérüléssel. Egy másik szett felfüggesztést és féket kellene vásárolnunk. A helyzet paradox mivolta, hogy nincs értelme ennek a szabálynak. A 16 és a 15 collos kerekek megegyeznek szélességükben, mintázatukban és a szögek számában is. Jelenleg azon dolgozunk, hogy hogyan tudnánk részt venni ehelyett más külföldi versenyeken. Köszönjük a szurkolóink megértését.”

A gumiszabály az oka annak is, hogy az osztrák bajnok Raimund Baumschlager az Európa-bajnoki értékelés helyett miért a Jannerrallye nemzeti kategóriájába nevezett, ahol a téli körülményekre kedvezőbb feltételek vonatkoznak.

 

Andrew

 

2015. január 5.