Get Adobe Flash player

A ralisport szabályváltozásai - Továbbra is él a szétlövés terve

 

Továbbra is él a szétlövés terve

 

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito a Francia Rallye idején Strasbourgban megerősítette, továbbra is foglalkoznak a rali világbajnoki futamok szétlövési koncepciójával, annak ellenére, hogy a Motorsport Világtanács a pekingi ülésen elvetette azt és hogy a versenyzők valamint a média részéről komoly ellenérzéseket váltott ki a tervezet.

A német alakulat vezetője a következőket mondta el a témával kapcsolatban: „Igen, természetesen megy tovább a dolog, de a szétlövés nem a megfelelő név az előterjesztésre amiatt, hogy mit értünk a szétlövés alatt. Az ötlet, hogy a Power Stage hogyan zajlana, egy része egy komplett csomagnak, ami a rajtsorrenddel lenne kombinálva. Tovább foglakozunk a csomaggal, és reméljük, a következő WRC bizottsági ülésen be is tudjuk fejezni. A teljes WRC bizottság egyetértett a komplett csomaggal. Úgy gondolom, a WRC bizottság profi emberekből áll, akik a rali világbajnokságon dolgoznak minden egyes nap, úgyhogy nekik tudniuk kell, mit csinálnak. Amennyiben ők névtelenül úgy döntenek, hogy a csomag a megfelelő dolog, amit tenni kell, akkor véleményem szerint tisztának kéne lenni annak, hogy ez az a dolog, amit tenni kell. Úgy gondolom, az eredeti Power Stage ötlet 1999-ből származik, de az egy teljesen más forma volt ahhoz képest, mint amink most van. A WRC bizottság egy csomagba integrálta azt, amivel a bizottságon belül mindenki egyetértett.”

Az általános vélekedések szerint a formátummódosítási folyamat élén a Volkswagen áll, és azt személyesen Capito irányítja. „Nem hinném, hogy én vezetem ezt. Nem hiszem, hogy a bajnokság szervezői, az FIA, a többi gyártó, a Michelin és a promóter, akik mindannyian rendelkeznek szavazati joggal a WRC bizottságon belül, csak azért támogatják, hogy kövessenek engem. Nem így látom. Az biztos, hogy nem vagyok ilyen erős. Mindannyian azt mondtuk, ez az a dolog, amit tennünk kell.”

 

Andrew

 

2014. október 9.