Get Adobe Flash player

A ralisport szabályváltozásai - A Brit Rally lehet az újfajta szétlövés próbája

 

A Brit Rally lehet az újfajta szétlövés próbája

 

A novemberben megrendezésre kerülő Brit Rally-n lehet, hogy megtekinthető lesz a WRC Promoter új világa, a Deeside bázisú esemény szolgálhat próbaként a rali világbajnoki futamok radikális és vitatott megítélésű formátumának.

A gyártók és a promóter egy valós idejű tesztet szeretnének csinálni az időmérő rendszerrel, melynek során összehasonlítanák a jelenlegi formátumot az újjal.

A WRC Promoter előterjesztése szerint a párosok összidejét tízzel osztanák az utolsó előtti szakaszt követően, amivel a közöttük lévő különbségek is lecsökkennének, egy izgalmas csatának teremtve meg a lehetőséget a Power Stage-en. Az utolsó előtti gyorsasági után az első négy pozícióban álló autó között ez hatalmas küzdelmet is eredményezhet. A győztes csak az addig élen álló négy egység közül kerülhetne ki.

„Nagyon érdekelne, ha lenne lehetőség a tesztelésre” – mondta Oliver Ciesla, a WRC Pormoter képviselője. „Fantasztikus lenne. Az összehasonlítás miatt párhuzamos eredményeket futtathatnánk, ez a legvalószínűbb útja, ahogyan csinálni fogjuk. Ez nem jelentene a versenyszervezők számára több munkát, és nem befolyásolná a verseny általános időmérését, csupán papírmunka.”

A Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan a következőket tette hozzá: „Mindegyik gyártó egyetértett a következő szezonra vonatkozó formátummódosítással, úgyhogy természetes, hogy szeretnénk élni a tesztlehetőséggel, hogy lássuk és mutathassuk, hogyan működik.”

 

Andrew

 

2014. október 10.