Get Adobe Flash player

A ralisport szabályváltozásai - Korai döntés a világbajnoki rajtsorrendről

 

Korai döntés a világbajnoki rajtsorrendről


A Motorsport Világtanács nem várta meg a december 3-i katari ülést a rali világbajnokság 2015-ös szezonjának egyik vitatott előterjesztésével, a rajtsorrend módosításával kapcsolatban, és tagjai között e-mailes szavazást tartott erről.

A szavazás eredményeként a következő szezonban változik az eddigiekhez képest a rajtsorrend, a versenyzők a világbajnoki pontverseny állása szerint fognak nekivágni nemcsak az első, de a második napnak is. Vasárnap az 1-es és 2-es prioritással rendelkező pilóták a futam állásának fordított sorrendjében rajtolnak. Azok az 1-es és 2-es prioritással rendelkező versenyzők, akik kiestek, a következő napon, illetve napokon ezen csoport előtt rajtolnak.

Az FIA megerősítette, a következő idényben is két és fél napon keresztül, péntektől vasárnapig fognak zajlani a világbajnokság futamai, a gyorsasági szakaszok minimális össztávja háromszáz kilométer kell, hogy legyen. A szervezőknek lehetőségük van a rajtceremóniát, illetve a szuperspeciált csütörtökön megrendezni, emellett az autósport irányító testülete bátorítja őket, hogy eseményükbe egyedi jellemzőket csempésszenek, valamint hogy új, hosszabb szakaszokat illesszenek a programba, így teremtve szorosabb versengést és a média részére újabb lehetőségeket.

 

Andrew

 

2014. november 6.