Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - A versenyzők is hallatni akarják a hangjukat

 

A versenyzők is hallatni akarják a hangjukat

 

A rali világbajnokság vezető versenyzői több beleszólást szeretnének abban a vitában, ami a versenyek jövőbeli formátumáról zajlik.

Annak a kérdése, hogy hogyan nézzen ki a világbajnoki futamok utolsó napja, egy hangsúlyos kérdés – ennek keretében egy radikális átalakítás ötlete is felmerült, miszerint a győzelem az utolsó gyorsaságin történő szétlövésben dőlne el –, de a versenyzők úgy érzik, kisebb a beleszólásuk ezekben a témákban, mint amire szükség lenne.

A világbajnokság legtapasztaltabb pilótája, Mikko Hirvonen a következőket nyilatkozta: „Jó lenne, ha kicsit jobban figyelnének ránk, mindannyiunknak vannak ötleteink a jövővel kapcsolatban. Számomra a vasárnapi szétlövés ötlete hülyeség, de navigátorom egy jó tervvel állt elő. Jarmo ötlete, hogy menjünk két napot, pénteken és szombaton, talán egy kicsit hosszabbra kellene azokat csinálni, a szombati nap végére alakulna ki a végső sorrend. Vasárnap aztán lehetne egy extra szakaszunk, nagyjából tíz kilométer, ami extra öt, három és egy pontot adna. A szakasznak nem lenne hatása a versenyre, illetve a sportra. A szétlövés ötlete alapvetően a teljes játékidőben játszott labdarúgásra vagy a jégkorongra vonatkozhat, aminek az eredményét aztán büntetőkkel döntik el.”

A Volkswagen versenyzői, Jari-Matti Latvala és Sebastien Ogier egyaránt úgy érzik, hogy a jelenlegi viták nem célravezetőek. Latvala a több pontot favorizálná a Power Stage-en, míg Ogier a tradicionális lebonyolítást tartaná meg, viszont a promóción javítana.

„Hallottam a jelenlegi ötletet” – mondta el a regnáló világbajnok. „Számomra az lenne a legjobb dolog, ha megtartanák azt, ami a rali szelleme, és nem változtatnák meg azt teljesen. Oké, meg kell próbálnunk megoldást találni, hogy nagyobb show-t csináljunk és még több nézőt hozzunk a televíziós közvetítésekhez – természetesen szükségünk van a televíziós közvetítésekre –, de nem értek egyet mindegyik előterjesztett megoldással.”

Azzal a témával kapcsolatban, hogy a versenyzők számára nagyobb beleszólást kellene biztosítani, Ogier a következőket tette hozzá: „Jó, ha odafigyelnek arra, amit mondunk. A versenyzőknek vannak jó ötleteik. De nem az én feladatom a sportág promótálása. A legjobbamat nyújtom az autóban, és örülök, ha segíthetek, megpróbálom általánosságban segíteni a sportot. Bízom benne, hogy intelligens emberek, azok, akik meghozzák ezeket a döntéseket.”

 

Andrew

 

2014. május 25.