Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Körvonalazódik a brazil világbajnoki futam

 

Körvonalazódik a brazil világbajnoki futam

A Codasur sorozat részeként a hétvégén megrendezésre kerülő Erechim Rally szervezői megerősítették, hogy a rali világbajnokság promóterének versenymenedzsere, Simon Larkin ellátogat a brazil futamra, hogy „a verseny a szándékok szerint az elkövetkezendő években vendégül láthassa a rali világbajnokságot”.

A beszámolók szerint a helyi hatóságok komoly támogatást nyújtanak a projektben. A helyi polgármester a következőket mondta: „Mindent megteszünk, hogy ez létrejöhessen. A labdarúgó világbajnokságot figyelembe véve, ami nagyjából háromszázezer nézőt hoz a tornára, háromszázezer emberrel tervezünk, akik az Erechim Rally-ra eljönnének, ha az a világbajnokság része lenne a következő három évben. Többé-kevésbé azt lehetne mondani, hogy Erechimben és a környéken minden évben világbajnokságot rendeznénk”.

A szervezők azt állítják, hogy a szándékot a helyi hatóságok is támogatják, de azt nem tudni, hogy a nemzeti autósport szövetség, a CBA milyen mértékben járul hozzá a dologhoz. A promóter versenymenedzsere, Larkin így nyilatkozott: „Brazília nagy prioritást élvez a promóternél, hogy a jövőben rali világbajnoki futamot rendezzen, én pedig a folyamatos fejlesztési terv keretében ellátogatok az ez évi Erechim Rally-ra”.

 

Andrew

 

2014. május 29.