Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Meeke: az internetre kellene fókuszálni, nem a TV-re

 

Meeke: az internetre kellene fókuszálni, nem a TV-re

A Citroen pilótájának, Kris Meeke-nek a véleménye szerint eljött az idő, hogy a rali világbajnokság az internetre fókuszáljon a televíziós közvetítések helyett.

A világbajnokság korábbi promótere, David Richards nemrég felvetette, hogy az élő internetes lefedettségnek milyen potenciális haszna lehetne a ralisportban, Meeke pedig sürgeti a jelenlegi promótert, hogy vegyen fontolóra egy ilyen irányt.

„A média korszak, melyben élünk, előrelépett” – mondta Meeke. „A teletexten szoktam nézni a versenyeket, de továbbléptünk, és a televízión is túlvagyunk. Az internetről szól minden. Arról kellene szólnia ennek, hogy ülünk otthon és kiválasztjuk, kinek a belsőkameráját akarjuk nézni élőben valamelyik különleges szakaszról.”

Meeke abban is egyetért Richards-szal, hogy a sportág sikeres média marketingje a végét jelenthetné a rali világbajnokság futamainak utolsó napját illető jelentős átalakításokkal kapcsolatos beszédeknek, melyek között az utolsó szakaszos szétlövés is szerepel.

„Számomra ez olyan, mintha sebtapaszt tennénk egy törött csontra” – tette hozzá Meeke. „Talán több pontra lenne szükségünk a Power Stage-en vagy valami ilyesmire, de személy szerint nem hinném, hogy azon kellene gondolkodni, hogy szakítsunk a sport kezdetektől meglévő formátumával. Akkor, amikor megpróbáljuk az új internetes közönség figyelmét felhívni a sportágra, elüldöznénk őket a még zavarosabb szabályokkal.

Ezen kívül nézzük meg, mi történt Argentínában: ha ezek a szabályok életben lettek volna, a Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala közötti fantasztikus küzdelem nem történt volna meg. Ráeszméltek volna, hogy kényelmesen az elsők és másodikak, és visszavettek volna.”

 

Andrew

 

2014. június 21.