Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Capito szerint mindenképpen fel kell rázni a raliversenyek formátumát

 

Capito szerint mindenképpen fel kell rázni a raliversenyek formátumát

 

A Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito a Szardínia Rally alatt a WRC Live rádió műsorában beszélt a vitákra okot adó ötletről, mely szerint a világbajnoki futamok végeredményét az utolsó szakaszon szétlövéssel kellene eldönteni.

„A gyártók szemszögéből nézve több ralirajongót kell megnyerni. Olyan rajongókat kell megnyerni, akik még nem rajongók, de felfedezik, hogy vonzó dolog a ralisportot nézni. A rali világbajnokságot ismerő emberek százalékos aránya nagyon alacsony, de ha növeled ezt a százalékot, a sportág növekszik, és ha a sportág növekszik, minden növekszik. A hard core rajongóknak egy még jobb sportáguk lesz, ha az általános érdeklődés növekszik, és az általános érdeklődés növekedése az, amire az autógyártóknak szükségük van, mivel mi vagyunk azok, akiknek el kell adni az autókat a nyilvánosságnak.”

Capito elutasította, hogy lett volna olyan elem, ami a ralisportot a magasztalt rallycross formájává változtatta volna és hogy szóba jött volna a kiszállás a Volkswagen részéről.

„A Volkswagennél nem csak 2015-ig látunk, hanem nézzük azt is, hogy tovább maradjunk, de ahhoz, hogy ezt jóváhagyják, meg kell mutatnom, mi is itt az érték” – mondta Capito még azelőtt, hogy a Volkswagen bejelentette volna a 2019-ig tartó programját. „Mutatnom kell az igazgatótanácsnak, hogy a ralisport változik, mert az, ami most van, nem elég jó. Úgy gondolom, a szétlövés kifejezés egy teljesen rossz benyomást ad. A tervünk nem egy szétlövés. A szétlövés azt jelenti, hogy valaki vagy bennmarad vagy kiesik, ez pedig egyáltalán nem az. A szétlövés egy teljesen rossz név. Nem csak egy ráadás szakaszt vezetnénk be, hanem megtartanánk a ralisport lényegét, hogy azt még erősebbé tegyük. E mögött az a lényeg, hogy a rajongók azt akarják, hogy mindig nyomják az autóknak. Többet erről nem tudok mondani, mivel kidolgozás alatt van, de a koncepció az, hogy minden versenyzőnek minden szakaszon meglegyen az oka nyomni.”

 

Andrew

 

2014. június 22.