Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Capito meglepődött a kritikán

 

Capito meglepődött a kritikán

 

A Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito azt mondja, meglepődött azon, hogy a jövő évi rali világbajnoksággal kapcsolatos előterjesztett változtatásokat tartózkodással kezeli a közvélemény.

Capito a sorozat promóterével dolgozik együtt egy terven, amivel az a céljuk, hogy érdekessé tegyék a futamok utolsó napját, miszerint szétlövés döntené el a pozíciókat az utolsó napon. A szakember hisz abban, hogy ezt az utat kell követnie a sorozatnak, de hozzáteszi azt is, hogyha nem lenne igaza, a rendszert könnyedén törölni lehet, mivel az a versenyek formátumában nem igényel módosítást.

„Hiszek ebben” – nyilatkozta. „Nem folytathatjuk ott, ahol jelenleg vagyok, és csodálkozom azokon az embereken, akik nem látják ezt. Nagyobb láthatóságra van szükségünk. De ha nem működik ez a terv jövőre, nagyon könnyű visszatérni.

A versenyek szervezőinek nem kell módosítaniuk semmit sem, az itinerrel semmi teendőjük sincs. Némi papírmunka csak, amin változtatni kell, semmi más. Nyitottaknak kell lennünk, ki kell próbálnunk dolgokat. Nem az a szándékunk, hogy a 2015-ös év végén újra változtassunk, ez a fajta dolog nem segíti a sportot hosszútávon, de nem lenne gond, ha ezt kellene tennünk.”

A változtatásokról augusztusban fog a rali bizottság újra tárgyalni, a jóváhagyásra várhatóan a Motorsport Világtanács szeptemberi ülésén kerülhet sor.

 

Andrew

 

2014. június 30.