Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Csapatvezetők a szétlövésről

 

Csapatvezetők a szétlövésről

A csapatvezetők a Lengyel Rally előtt Mikolajkiban beszéltek álláspontjukról, hogy mi a véleményük a Jost Capito által felvetett forradalmi szétlövéses ötletről, melyre a rali világbajnoki futamok utolsó napján kerülne sor. A kérdéssel párhuzamosan kifejtették véleményüket a Fafe rallysprint jellegű, vasárnap megrendezésre kerülő eseményről is.

Jost Capito (Volkswagen): „A válaszom azon rajongók felé, akik azt mondják, hogy a szétlövés tönkreteszi a sportágat, hogy nem megfelelően informáltak. Tény, hogy ez az ötlet nem fogja egyáltalán megváltoztatni a sportot. Nem hinném, hogy az, amit előterjesztünk, bonyolultabbá tenné a sportot. Az a tervünk, hogy a szakaszokon döntsük el a versenyt a versenyzők teljesítménye alapján. A vasárnapi Fafe ötletről? Úgy gondolom, ez az ötlet a versenyek első két napját irrelevánssá tenné. A gyártók csak a Fafe típusú versenyeket nyomnák, és elfelejtenék a ralit. A gyártók csupán egy Fafe típusú versenyt támogatnának. A Fafe típusú verseny kilencven százalék promóciós hasznot hozna a költségek tíz százalékáért. Ez megölné a rali világbajnokságot. Miért lenne szükségünk a rali korábbi részére?”

Malcolm Wilson (M-Sport): „Van egy helyzet, melyben tennünk kell valamit. Sok megbeszélésen voltam, és úgy jöttem ki, hogy ötletünk sincs, mit kellene tennünk. Szükségünk van arra, hogy valamit csináljunk. Kezdetben a szétlövés ötlete nem tetszett nekem, de minél többet beszélgettünk róla az FIA-val és a promóterrel, úgy tűnt, hogy legalább annak, aki a versenyt vezeti, a Power Stage-re előnnyel kell mennie. Biztos, hogy Jost ötlete nyomán mindenkinek megvan a véleménye. A Fafe ötletről személy azt gondolom, hogy az a rendszer a rali világbajnokság végét jelentené, mivel a rali világbajnokság valójában 12-15 egynapos szétlövést foglalna magába. Mi értelme lenne a ralinak a megelőző két napon? Azt hiszem, egy ilyen ötlettel a vasárnapi verseny teljesen átvenne mindent.”

Michel Nandan (Hyundai): „Nem hinném, hogy a sportágban forradalomra lenne szükség. A szétlövéses terv egy ötlet arra, hogy a sport dolgai sok ember felé bemutatásra kerüljenek. Különböző utak vannak erre. Lehet valahogy úgy is csinálni, ahogyan Jost javaslata szól, de lehet teljesen másképpen is. Nagyon sok különféle lehetőség van. Minden, amit mondhatok, nincsen jobb ötletem, mivel nem hiszem, hogy lenne egy ideális megoldás. Ha viszont ez a változtatás tudna visszacsatolásként valami többet hozni a gyártók számára, akkor oké, ezt kell csinálnunk. Nem lehet, hogy csak szórakozásból csináljunk egy módosítást.”

Mindközben Jost Capito a döntésre vár. A terv jelenleg a promóternél és az FIA-nál van, rajtuk áll a döntés.

 

Andrew

 

2014. július 12.