Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Richards szkeptikus a promóter terveit illetően

 

Richards szkeptikus a promóter terveit illetően

A rali világbajnokság kereskedelmi jogainak korábbi tulajdonosa, David Richards azt mondja, komoly kétségei a sorozat jelenlegi promóterének megközelítésével kapcsolatban.

Richards az elmúlt hónapban Londonban találkozott a WRC Promoter vezetőjével, Oliver Cieslával, és a megbeszélésről inspiráció nélkül távozott.

„Teljesen szkeptikusan jöttem ki a találkozóról, hogy a jelenlegi promóternek megvannak-e a megfelelő megoldásai a bajnokságra, illetve hogy valóban megvan-e a tiszta képe arról, hogy mit kíván az meg” – nyilatkozta az Autosport magazinnak Richards. „Komoly aggályaim vannak a jövőt illetően. Úgy tűnik, sokat játszadoznak a periférián lévő gondokkal, de nem igazán fókuszálnak azokra, mely a rali világbajnokság lényegi része a nézettség hiányával.”

A WRC Pomoter jelenleg az FIA-val kötött évtizednyi hosszúságú egyezségének második évében tart. A német cég munkássága viharosan indult, mely a precedens nélküli portugáliai esetben csúcsosodott ki, amikor a csapatok azt az utasítást adták versenyzőiknek, hogy tagadják meg a rali világbajnokság televíziós stábjának az interjúadást.

A WRC Promoter és a rali világbajnokság többi résztvevője között azóta javult a kapcsolat, ugyanakkor nagyobb előrelépéseket és több befektetést szeretne látni mindenki a müncheni vállalattól.

 

Andrew

 

2014. augusztus 11.