Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Capito stagnálásra figyelmeztet

 

Capito stagnálásra figyelmeztet

 

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito úgy véli, a rali világbajnokság egyévnyi stagnálásra ítélte magát azzal, hogy nem fogadták el a 2015-ös szezonra vonatkozó megújulási terveket.

A WRC Promoter előterjesztése szerint szorosabbá tették volna a versenyt a futamokat záró Power Stage-re, mely előtt az addigi időkülönbségeket tízzel osztották volna. Ezzel egy tíz másodperces előzetes hátrány csak egy másodpercet jelentett volna a párosok között a viadal záró szakaszán. A terveket azonban előbb a Motorsport Világtanács, majd október közepén az indítványozó, az FIA rali bizottsága is végleg elutasította.

Capito volt az eredeti előterjesztés egyik mozgatórugója, de az az FIA elnöke, Jean Todt ellenében kétszer is elbukott. A csapatvezető nem leplezte csalódottságát. „Ez azt jelenti, hogy semmi sem fog javulni. Ez egy döntés volt a változásról, de nem jött össze. Szerintem túl késő most már bármit is csinálni, az emberek nem fogják elhinni, hogy a rali világbajnokságon bárki is változtatni akarna. Az az érzésünk a teljes közösségben, hogy ezek a srácok komolyan gondolják és változtatni akarnak azon, amin változtatni kell, akarják a dolgokat és jobbá akarják tenni az egészet. Úgy érzem azonban, hogy ez a hit elszállt.”

Azt nem mondta ki a szakember, hogy a Volkswagen ezek után elhagyná jelenlegi kötelezettségvállalása, azaz a 2016-os év végén a rali világbajnokságot, de azt megjegyezte, hogy az igazgatótanácsot jóval nehezebb lesz meggyőzni. „2015 végén meg fogjuk nézni a televíziós nézettségi adatokat. Megvizsgáljuk, mennyit javultak 2014-től, és a számok alapján döntünk, hogy maradunk-e a rali világbajnokságon vagy kiszállunk. Most azonban nem látom, hogyan lenne jobb 2015, mint 2014. Ha a műsorszolgáltatók érdeklődését nem keltették fel eddig, nem tudom, hogyan tudnánk őket meggyőzni most. A beruházások nem térülnek meg” – mondta el véleményét Capito.

 

Andrew

 

2014. október 28.