Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Rendszeres élő TV közvetítések a rali világbajnokságon

 

Rendszeres élő TV közvetítések a rali világbajnokságon

Legalább huszonhat szakaszról lesz élő közvetítés a rali világbajnokság 2015-ös szezonjában, erősítette meg a sorozat promótere.

A népszerűséget és a promóciót elősegítő közvetítések már a bajnokság nyitó fordulóján, a jövő héten megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallye-n megkezdődnek, a verseny első gyorsaságija, az Entrevaux és Rouaine között húzódó 21,31 kilométeres szakasz is látható lesz a televíziók képernyőjén január 22-én este 8 órától.

Ezt követően a Col St Jean – St Laurent szakaszt közvetítik vasárnap két alkalommal is, melyből a második a bónuszpontokért zajló Power Stage-ként zajlik majd.

A világbajnokság második futamán, a Svéd Rally-n három gyorsasági kerül a képernyőkre, köztük a legendás vargaseni szakasz is, majd három mexikói, illetve két argentin gyorsasági lesz látható a következő futamokon a televíziós közvetítésnek köszönhetően. A további versenyeket illető részletekről később adnak pontosabb információkat.

Oliver Ciesla, a közvetítési jogokat birtokló WRC Promoter ügyvezető igazgatója elmondta, egyre nagyobb a vágy a bajnokság részéről az élő közvetítésekre.

„Általánosságban nézve is növekszik az igény a HD minőségben történő élő sportközvetítésekre, a műsorsugárzó partnereink pedig több rali világbajnoki élő közvetítést kértek” – mondta el Ciesla. „Ez bizakodásra ad okot, főként a rajongóinknak, akik több éppen történő drámát és akciót láthatnak a bajnokságból a televízión keresztül.

A verseny befejezését jelentő Power Stage izgalma és a pódium minden versenyről élőben kerül közvetítésre vasárnap ebédidőben.

A rajongók minden rali világbajnoki futammal ugyanakkor találkozhatnak, így tudhatják, hogy élőben láthatják és élvezhetik a végső kimenetelt. Ez egy kötelezően megnézendő programja lesz a rali világbajnoki futamok hétvégéjének” – tette hozzá Ciesla.

 

Andrew

 

2015. január 17.