Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Biztosított a Brit Rally jövője

 

Biztosított a Brit Rally jövője

Biztossá vált a Brit Rally jövője a rali világbajnokságban, miután a wales-i kormányzat támogatásáról biztosította a futamot.

Az esemény következő években történő megrendezése néhány másik európai rali világbajnoki futammal együtt kétségessé vált, miután a csapatok szeretnék elvinni a sorozatot Kínába. A brit futam helye Wales támogatásának megújításától függött. A mostani bejelentés szerint azonban ez az akadály is elhárult, Wales legalább 2018-ig vállalta a 2003 óta tartó együttműködés folytatását. A világbajnokság promóterének részéről Oliver Ciesla elmondta, az volt a szándék, hogy a futamot a sorozatban tartsák. „Promóterként megvan a lehetőségünk, hogy a rali világbajnokság bizottsága, majd a Motorsport Világtanács elé terjesszünk a versenynaptárat” – nyilatkozta Ciesla az Autosport magazinnak. „Megerősíthetem, hogy az a szándékunk, hogy a Brit Rally-t a 2016-os naptárba javasoljuk.”

A WRC Promoter embere a verseny időpontjával kapcsolatos pletykákról nem beszélt, a hírek szerint azonban a novemberi dátumról októberre kerülhet a futam, az idényzáró szerepét pedig az Ausztrál Rally venné át.

Az információk alapján a Brit Rally több mint négymillió fontos támogatásban részesül a következő három évben, ami az esemény ügyvezető igazgatója, Ben Taylor szerint jó célokat fog szolgálni, ugyanakkor tízmillió fontos bevételt biztosít a futam megrendezése a helyi gazdaságban. „Mint ahogyan korábban is elmondtam, nem alanyi jogon vagyunk a versenynaptárban, de úgy hisszük, hogy számos ok miatt is érdemesek vagyunk erre” – mondta el Taylor. „Fantasztikus a hároméves hosszabbítás. Nagy terveink vannak, az kell, hogy a célunk legyen, hogy a világ legjobb raliversenyévé váljunk. Ha nem törekszünk arra, hogy a világ legjobb raliversenye legyünk, nem megfelelően végezzük a munkánkat. Erre a hírre építenünk kell. Nagyon ambiciózus vagyok, és nem izgatna fel ez, ha nem gondolnám, hogy még nagyobb dolgokra törekedhetnénk a jövőben. Szeretnék mérce lenni, amihez a többi verseny méri magát.”

Mint ahogyan a versenyzők, az FIA rali igazgatója, Michele Mouton is örül, hogy a wales-i viadal továbbra is helyet kap a sorozatban. „A Brit Rally számomra egy örökség része, fontos az, hogy benne legyen a bajnokságban” – hangzottak a ’80-as évek elején négy futamot is nyerő francia hölgy szavai. „Nem könnyű felépíteni a versenynaptárat, az örökség és történelem, valamint a gyártók által szorgalmazott új piacok egyensúlyáról szól.”

 

Andrew

 

2015. augusztus 6.