Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Kandidáló verseny Kínában

 

Kandidáló verseny Kínában

Kulcsfontosságú teszt elé néz Kína azzal kapcsolatban, hogy visszatérhet-e a rali világbajnokság versenynaptárába, miután ebben a hónapban kandidáló versenyt rendeznek az országban.

Az FIA és a WRC Promoter is szeretné a 2016-os menetrendben látni Kínát, most pedig el is ismerték, hogy egy, az ország területén augusztusban megrendezésre kerülő futamot hivatalosan is monitorozni fognak.

„Lesz egy verseny, amit vizsgálnunk és megfigyelünk, hogy meggyőződjünk arról, olyan-e a minősége, mint amire szükségünk van” – mondta el az Autosport magazinnak a világbajnokság promóterének részéről Oliver Ciesla. „Meg fog felelni ez a kritériumainknak és a standardjainknak, melyek kellően reprezentatívak, hogy lehetővé tegye számunkra megnézni a teljes képet.”

Azt nem erősítette meg Ciesla, hogy a kérdéses esemény a kínai bajnokság Peking központtal megrendezésre kerülő futama-e, melyet ebben a hónapban tartanak.

„Optimisták vagyunk, hogy még a Motorsport Világtanács következő ülése előtt lehetőségünk nyílik egy ilyen verseny megfigyelésére” – nyilatkozta Ciesla. „Peking régiójában lesz ez a verseny még a Motorsport Világtanács ülése előtt.”

„Kínával kapcsolatban hamarosan tudni fogunk valamit” – mondta el Michele Mouton, a rali világbajnokság menedzsere. „Tudnunk kell hamarosan, mivel a versenynaptár szeptemberben kijön.”

A Motorsport Világtanács következő ülését szeptember 30-án Párizsban tartják.

Kína eddig egyszer volt része a rali világbajnokságnak, az 1999-es futamot Didier Auriol nyerte a Toyota Corolla WRC-vel.

 

Andrew

 

2015. augusztus 13.