Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Kiadta a promóter a versenynaptárat

 

Kiadta a promóter a versenynaptárat

A WRC Promoter közzétette a 2016-os rali világbajnokság versenynaptárát, melybe tizenhét éves szünet után visszatér Kína. A tizennégy fordulós sorozat a hagyományos januári idénynyitóval kezdődik Monte-Carlóban, mielőtt öt kontinens murvás, aszfaltos havas és jeges pályáira látogatna el.

A Brit Rally időpontja előrébb került, így a wales-i viadal október végi időponttal a jövő évi menetrend utolsó előtti állomásaként került feltüntetésre, az idényzáró szerepét pedig Ausztrália veszi át a rá következő hónap második felében. A módosításnak a remények szerint kedvező hatása lesz a szállítási költségekre.

Visszatér a rali világbajnokság színpadára Ázsia, Kína 1999 után lesz ismét részese a ralisport legfelsőbb sorozatának. Az aszfaltos viadalra a világbajnokság tízedik állomásaként kerül sor szeptemberben Huairou központtal, mely hetven kilométerre fekszik Pekingtől.

A WRC Promoter ügyvezető igazgatója, Oliver Ciesla szerint, a 2016-os kalendár a tradíciók és az innováció mixét biztosítja. „Egy csábító keverékét hozza ez a rali világbajnokságnak a klasszikus és nagy múltú eseményekkel, mint amilyen a svéd, az argentin és a finn, valamint a kínai aszfaltutak új és izgalmas kihívásával” – mondta el Ciesla, akinek hosszú időbe és kemény munkába került Kína versenynaptárba történő visszahozása.

„A WRC Promoter egy többéves szerződést kötött a Letv Sports-szal az esemény promótálásának érdekében, amit a Kínai Autósport Szövetséggel együtt tesznek majd. A Letv ma a világ egyik legnagyobb,a sportok jogait birtokló cég, a rali világbajnokság pedig csatlakozik ahhoz a portfolióhoz, ami magában foglalja a Forma-1-et és az angol Premier Ligát. Üdvözöljük Kína sorozatba történő visszatérését, és alig várjuk, hogy együttműködhessünk egy sikeres és nagy tapasztalattal rendelkező szervezettel.

Kína a legnagyobb autópiac globálisan, azzal pedig, hogy elvisszük oda a rali világbajnokságot, a gyártók számára lehetőséget kínálunk, hogy egy olyan bajnokságon keresztül mutassák be termékeiket, mely sorozatgyártású járműveken alapul. Visszatérésüket egyhangúlag támogatták a részt vevő gyártóink.

Egy másik komoly változás Ausztráliát látni az utolsó fordulóként. A coffs harbouri versenyt egy lelkes rendezőgárda viszi a promóciós lehetőségekhez friss szemlélettel közelítve, teljes mértékben megérdemlik helyüket a szezonzáró szerepében.”

 

A rali világbajnokság 2016-os versenynaptára:

1. Monte-Carlo Rallye: január 22-24.*

2. Svéd Rally: február 12-14.

3. Mexikó Rally: március 4-6.

4. Argentin Rally: április 22-24.

5. Portugál Rally: május 20-22.

6. Rally d’Italia: június 10-12.

7. Lengyel Rally: július 1-3.

8. Finn Rally: július 29-31.

9. Deutschland Rallye: augusztus 19-21.

10. Kína Rally: szeptember 9-11.**

11. Korzika Rally: szeptember 30. – október 2.

12. Katalán Rally: október 14-16.*

13. Brit Rally: október 28-30.

14. Ausztrál Rally: november 18-20.

* a verseny befogadása az FIA-val és a promóterrel kötendő szerződés formalizálására vár.

** a verseny befogadása az FIA elvárásának teljesítésére vár a kandidáló verseny után.

 

Andrew

 

2015. november 4.