Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Kérdések a Toyota projektjéről

 

Kérdések a Toyota projektjéről

Egyre több kérdés vetődik fel azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a folytatás a Toyota Motorsport GmbH számára az autógyár rali világbajnoki részvételével kapcsolatban. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a Toyota Tommi Makinen Finnországban működő operációjára akar bízni minden tevékenységet, köztük a motorfejlesztést is. A TMG szóvívője nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyről, csak annyit mondott, hogy „a TMG a Toyota WRC-s projektjének a motorbeszállítója”.

Jóval azelőtt, hogy Makinent a nyáron kinevezték a rali világbajnoki alakulat csapatvezetőjévé, a kölni székhelyű Toyota Motorsport GmbH épített már egy WRC prototípust, mellyel rengeteg tesztet bonyolítottak le, ennek a Yaris-nak a sorsa azonban a múzeumba fog vezetni, már csak azért is, mert még azelőtt készültek a tervei, hogy a 2017-től hatályos technikai szabályok nyilvánosságra kerültek volna.

A TMG által protezsált fiatal pilóták jövője is kérdéses. Teemu Suninen, aki a másik pártfogolt, Eric Camilli előtt aratott némileg meglepetésszerű WRC 2-es győzelmet a Brit Rally-n, azt nyilatkozta, nem tudja, mi lesz a jövője a Toyotához fűződő kapcsolatával, bár egy másik interjúban elárulta, reméli, továbbra is folytathatja a szerinte mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatot a kölni gárdával, amit egyébként évről évre újítanak meg.

 

Andrew

 

2015. november 24.