Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Meeke közel egy toyotás szerződéshez

 

Meeke közel egy toyotás szerződéshez

Kris Meeke közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön a Toyotával és a japán márka rali világbajnoki programjában folytassa pályafutását, állítják egyes források.

Az észak-ír pilóta nemrégiben ellátogatott a Tommi Makinen Racing puuppolai létesítményébe, a Makinennel folytatott megbeszélések pedig az Autosport értesülései szerint jól is haladnak. A dolog vége egy többéves megállapodás lehet. Meeke nem beszélt a jövőjéről, a Brit Rally-t követően azonban elmondta, magabiztos azzal kapcsolatban, hogy lesz elfoglaltsága a következő szezonban is.

„Kris egy nagyon kedves ember, nagyon szeretjük őt, és igen, találkoztam vele, volt itt mostanában” – erősítette meg a híreket Makinen. „Kris egy olyan valaki, akit el tudnánk képzelni a csapatunkban.”

A Toyota 2017-ben tér vissza a rali világbajnokságra, a programot pedig Makinen vezeti. A Yaris WRC-t a várakozások szerint márciusban fogják először tesztelni.

Meeke szerződése az év végén lejár annál a Citroennél, akikkel megszerezte az idei Argentin Rally-n pályafutása első rali világbajnoki futamgyőzelmét. A hírek szerint folyamatos párbeszéd megy a pilóta és a francia különítmény között az együttműködés meghosszabbításáról, erre ugyanakkor kicsinek tűnik az esély, miután Meeke Finnországba is elutazott tárgyalni.

 

Andrew

 

2015. december 4.