Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - A Toyota személyzeti hírei

 

A Toyota személyzeti hírei

Tiina Lehmonen lesz a Tommi Makinen Racing PR és marketing munkáért felelős részlegének vezetője, mely az új Toyota csapat ilyen jellegű feladatait fogja ellátni a TMR Jyvaskylától tíz kilométerre lévő főhadiszállásán. A 49 éves hölgy az AKK Sports ügyvezető igazgatója volt, mely a finn autósport szövetség partnere, valamint a promótere a finn rali és rallycross világbajnoki futamnak is.

A Toyotával kapcsolatos egy másik hír is, mely szerint Teemu Suninen belekezd a Toyota junior programjának keretében a második évbe is. A 21 esztendős finn pilóta 2015-höz hasonlóan idén is a francia Oreca csapat színeiben vesz részt a WRC 2-es küzdelmekben, ezúttal azonban már nem Ford Fiesta R5-össel, hanem egy hasonló besorolású Skoda Fabiával. A programot egyébként a megszűnés veszélye fenyegette, miután átkerült a kölni bázistól, azaz a Toyota Motorsport GmbH-tól a TMR-hez. Eric Camilli az M-Sporthoz távozott, Suninennek pedig a finn üzletember és menedzser, a ralis berkekben nagy tiszteletnek örvendő Timo Jouhki kellett, hogy segítő kezet nyújtson. A finn pilóta ezáltal ott lehet mind a tíz, Eruópában megrendezésre kerülő világbajnoki futamon, de a tengerentúli viadalokról is szó van.

Az már korábban kiderült, hogy Camilli a jövendőbeli riválisnál folytatja pályafutását, és WRC autóval indulhat a rali világbajnokságon, de fordítva is történt egy mozgás. Az Elfyn Evans mellett három évet lehúzó Daniel Barritt csatlakozik a Toyotához, és a japánok utánpótlás nevelő programjának résztvevője, Takamoto Katsuta navigátora lesz különféle futamokon, beleértve a finn bajnokságot is.

Új dekor, tesztelés, pletykák

A Toyota GAZOO Racing mindeközben megrendezte Japánban a szokásos év eleji sajtókonferenciáját, melyen kinyilvánították, hogy a hosszútávú versenyzéssel, a NASCAR-ral, a terepralival és más tevékenységekkel szemben a ralisport élvez prioritást a jövőben. Az eseményen, melyen a ralis részleg vezetője, Tommi Makinen is részt vett, leleplezték a Yaris WRC 2016-os dekorációját is, a 2017-ben színre lépő versenygépről azonban semmi új információ nem hangzott el. A kocsi első tesztjét egyébként a jövő hónap elejére tervezik, a várakozások szerint Mikko Hirvonen végzi a kezdeti próbák nagy részét.

Sebastien Loeb és Petter Solberg neve is képbe került a csapatnál, erről azonban nem érkezett hivatalos megerősítés.

 

Andrew

 

2016. február 10.