Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Áprilisban lesz a Toyota első tesztje

 

Áprilisban lesz a Toyota első tesztje

A jövő hónap elején tesztelik először a Toyota új raliautóját, a Yaris WRC-t, értesült az Autosport magazin a csapat első emberétől, Tommi Makinentől. Voltak olyan tervek is, melyek szerint ezen a héten került volna sor a Finnországban készülő járgány első futására, egyes alkatrészek beérkezésének csúszása ugyanakkor azt eredményezte, hogy át kellett ütemeznie az alakulatnak a programot.

„Az eredeti terv április volt a tesztelésre” – árulta el a négyszeres világbajnok. „Aztán volt rá esély, hogy márciusban lehet, és meg is próbálkoztunk ezzel, de nem volt lehetséges, úgyhogy visszatérünk az eredeti tervhez. Nem vagyunk késésben, azon az úton van minden, ahol lennie kell. Ez egy nagyon kis dolog csak. Készen áll minden, a motor a kocsiban van, most pedig már csak néhány kis alkatrészre várunk. Valóban egyáltalán nem egy dráma ez.”

A bejáratásra és az első próbákra Finnország középső részén kerül sor, mielőtt távolabbra is merészkedne a Toyota GAZOO Racing. „Május közepéig kellene tesztelnünk Európa déli részén és Közép-Európában is” – mondta el Makinen. „Aztán sok kilométert fogunk megtenni.”

Azért, hogy a japán gyártó céljai szerint ott lehessenek a jövő évi nyitófutamon, a Monte-Carlo Rallye-n, az alakulat két külön tesztcsapatot fog működtetni, ezzel jókora mennyiségű adat gyűjtésére lesz lehetőségük, ráadásul maga Makinen lehet az, aki az első alkalommal meghajtja a Yaris WRC-t. „Úgy gondolom, lehetséges ez” – nyilatkozta. „Szeretnék vezetni az első teszten, jó dolog lenne. Természetesen viszek magammal egy mérnököt, de úgy vélem, még mindig tudok vezetni…”

A Toyota a ’90-es években négy egyéni és három gyártói rali világbajnoki címet szerzett, az 1999-es szezon végén azonban hátat fordítottak a sportágnak a Forma-1 kedvéért.

 

Andrew

 

2016. március 16.