Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Hanninen a Toyota tesztpilótája

 

Hanninen a Toyota tesztpilótája

A csapat igazgatója, Tommi Makinen megerősítette, hogy az IRC és Európa-bajnoki címmel büszkélkedő Juho Hanninen lesz a Toyota rali világbajnoki alakulatának elsőszámú tesztpilótája. A döntés várható volt, hiszen a finn pilóta részt vett a Mexikó Rally pályabejárásán, ilyenre pedig a csapat nélkül tengődő versenyzők nem szoktak vállalkozni.

Más pilótákról egyelőre nincsen hír, a három junior növendék, Teemu Suninen, valamint Daiki Arai és Takamoto Katsuta a korábban eltervezett programjukat követik, előbbi a WRC 2-ben indul, a japánok pedig a finn bajnokságban vesznek részt. A feltételezések szerint ezen versenyzők köréből kerül ki a Yaris WRC egyik pilótája, amikor az autó bevetésre kerül.

A Yaris World Rally Car Makinenék által készített prototípusát még nem láthatta a publikum, a kocsi áprilisban teszi meg az első kilométereit egy finnországi épített versenypályán. A különítmény több alternatív lehetőséget fontolgat a tesztelésekkel kapcsolatban, beleértve azt is, hogy a csapat egy része Észtországban vagy Lettországban tevékenykedne.

 

Andrew

 

2016. március 21.